test

Usvojena Informacija o učešću Crne Gore na Expo 2025 Osaka

Standard

21/04/2022

13:44

Vlada je na 67. Sjednici usvojila Informaciju o učešću naše države na najvećoj Svjetskoj izložbi, Expo 2025 Osaka.

“Nakon uspješne realizacije učešća na Expo 2020 Dubai, Crna Gora će se u periodu od 13. aprila do 13. oktobra 2025. godine predstavljati u Osaki u okviru Expo-a koji se održava pod krovnom temom „Dizajniranje društva budućnosti za naše živote“. Izložba obuhvata tri podteme: „Spašavanje života“, „Osnaživanje života“ i „Povezivanje života“”, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Ministarstvo ekonomskog razvoja će, kako dodakju, i ovaj put koordinirati projektnim aktivnostima i zaduženo je da potvrdi učešće Crne Gore na Svjetskoj izložbi Expo 2025 Osaka.

“Expo 2025 Osaka biće prilika da se podrži stvaranje društava zasnovanih na principima održivosti, inkluzivnosti i različitosti i sagleda dosadašnji napredak u postizanju UN ciljeva održivog razvoja i ubrzaju inicijative koje su usmjerene ka njihovom ispunjenju. Tema Expo 2025 bi trebalo da donese odgovore na izazove sadašnjice, a koje karakterišu pojave novih društvenih konteksta, uključujući pojačane sukobe i produbljivanje ekonomskog jaza. Dodatno, kroz teme na ovoj Svjetskoj izložbi predstaviće se put razvoja naučnih tehnologija, uključujući vještačku inteligenciju i biotehnologiju koje bi trebalo da donesu pozitivne promjene, poput produženja životnog vijeka”, zaključuju u saopštenju.

Ostavite komentar

Komentari (0)