Za Beer fest na Cetinju 80.000 eura

Vlada je dala saglasnost za isplatu 80.000 eura iz tekuće budžetske rezerve za finansiranje manifestacije ''Beer fest'' na Cetinju koji će se održati od 25. do 31. jula.
Za Beer fest na Cetinju 80.000 eura

Cetinje

Prijestonica je 2019. godine bila domaćin prvog Montenegro Beer Festa. Manifestacija je koncepcijski postavljena kao spoj muzike, kulturno-istorijskih vrijednosti Cetinja i prepoznatljive i tradicionalne crnogorske kuhinje. Organizatori su bili „MNEvent“ i Beogradska kulturna mreža, dok je Prijestonica Cetinje bila pokrovitelj.

“Festivalu je prisustvovalo više od 20.000 posjetilaca, poznati regionalni muzičari a svoje proizvode izlagali su značajni pivski brendovi. Takođe, Beer Fest je koncipiran kao dio zabavnog programa predstojeće turističke sezone, gdje će se okupiti posjetioci različitih uzrasta. Ovakav vid manifestacije značajan je za promociju mjesta u kome se održava, dok atraktivnost manifestacije privlači veliki broj posjetilaca, zbog čega se ovaj događaj može smatrati dobrom potporom za promociju istorijskih vrijednosti Prijestonice. Kroz organizaciju ovakvog događaja, otvara se mogućnost za osvajanje međunarodnih i domaćih nagrada, partnerstvo sa regionalnim i internacionalnim kompanijama, kao i za promociju kulturnih, turističkih i istorijskih vrijednosti Cetinja. Takođe, ovaj festival je nosilac žiga poznatog beogradskog „Beer festa“, što dodatno doprinosi promociji događaja i daje mu na značaju”, navedeno je u obrazlođenju odluke.

Takođe se navodi da su sredstva za manifestaciju bila predviđena budžetom za 2020. godinu, međutim, zbog zabrane okupljanja izazvane virusom kovid-19, festival prethodne dvije godine nije održan.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Otkazan Montenegro Beer Fest

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Montenegro Beer Fest od 14. do 16. avgusta na Cetinju

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Drecun za Standard: Zima će biti oštra, nekome kao žilet, nekome kao nož, a malom broju srećnih dobitnika, kao lopta

Uhapšen Mojkovčanin (80) zbog sumnje na nedozvoljene polne radnje prema djevojčici

U Kotoru uhapšen državljanin Srbije: Željko Popović osumnjičen za silovanje Bjeloruskinje

(VIDEO, FOTO) OLUJA i GRAD u Podgorici nosili sve pred sobom, stablo palo na automobil, poplavili Delta i Waikiki