test

“Bajramski bazar” po prvi put na gradskom trgu u Gusinju

Standard

09/04/2024

22:59

“Na bazaru vas očekuje bogat izbor dekorativnih predmeta, nakita, tradicionalnih kolača, dekupaž rukotvorina na drvetu i staklu i simbolični pokloni”, naveli su organizatori.

U Gusinju će se u nedjelju, 12. aprila.2024. godine održati “Bajramski bazar” u periodu od 15 do 19 časova.

“Pored predivnih stvari i kupovine neizbježnih proizvode, ono što je možda još i bitnije je da je Bazar prilika za druženje, upoznavanje i međusobno povezivanje, što je danas jako bitno, kako za nas pojedince, tako i za našu zajednicu.”, poručila je sekretarka za opštu upravu Alina Šehović.

Na bazaru vas očekuje bogat izbor dekorativnih predmeta, nakita, tradicionalnih kolača, dekupaž rukotvorina na drvetu i staklu i simbolični pokloni, naveli su organizatori.

” Nakon Bazara, od 19:30 h u Velikoj Centra za kulturu Gusinje održaće se Bajramsko veče, na čijem je programu veče Ilahija u izvedbi Gradskog hora “Isa Beg” iz Novog Pazara”, kazala je Šehović.

Organizatori događaja su Opština Gusinje, Islamska zajednicom, CZK Gusinje, TO Gusinje, OŠ ” Džafer Nikočević i “JU SMŠ”Bećo Bašić”. kojim ima za shodno otvoriti turističku sezonu degustirajući tradicionalne domaće proizvode.

Izvor (naslovna fotografija):

TO Gusinje

Ostavite komentar

Komentari (0)