Bar – Mjesto života: U objekte od javnog interesa uloženo oko 1.850.000 eura

Bar sa razlogom opravdava epitet mjesta poželjnog za život. Usmjerenost opštinske uprave ka svim kategorijama stanovništva i riješavanju problema sa kojima se susrijeće lokalna zajednica faktori su koji nesumnjivo dovode do ugodnijeg, bezbjednijeg i kvalitetnijeg života i rada svih građana.
Bar – Mjesto života: U objekte od javnog interesa uloženo oko 1.850.000 eura

Bar

“U tom smislu, posebno važno mjesto zauzima izgradnja objekata od javnog interesa za koju je Opština Bar u proteklom periodu, a u saradnji sa drugim organima, izdvojila oko 1.850.000 eura”, saopšteno je barske Opštine.

Kuća masline, centar barskog i crnogrskog maslinarstva, objekat je u kojem će se vršiti prerada i proizvoditi ulje, pakovanje i etiketiranje, održavati radionice, seminari, obuke, ali koji će služiti i kao prodajni i izložbeni prostor pa će kao takav znatno doprinijeti razvoju maslinarstva, poljoprivrede i turizma.

Azil za napuštene životinje, najsavremeniji objekat ove vrste u državi čija će izgradnja biti završena do 15. novembra, kapitalni je projekat lokalne uprave koji će na kvalitetan i moderan način omogućiti prevazilaženje dugogodišnjeg problema napuštenih životinja, adekvatno ih zbrinjavajući, a istovremeno građanima omogućiti veću sigurnost u gradu.

Prepoznajući važnost riješavanja stambenog pitanja za barske penzionere, Opština Bar je za potrebe izgradnje objekta te namjene, prvog ovog tipa na crnogorskom primorju i u našem gradu, ustupila zemljište površine 2.290 m2 u naselju Popovići i izgradila pristupnu saobraćajnicu, a Udruženje penzionera Bara oslobodila naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta.

Ovi i drugi objekti od javnog interesa samo su neki od činioca ubrzanog razvoja Bara na kojem lokalna uprava predano radi kako bi bile zadovoljene potrebe svih građana, ali i brojnih gostiju našeg grada.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Radomir Novaković Cakan i Biram Bar predstavili listu za naredne izbore

Bar, mjesto kulture: U objekte kulturne baštine uloženo oko 750.000 eura

Pekić na čelu novog odbora barske URE, Abazović poručio: Daćemo novog gradonačelnika Bara

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Đukanović: Kada pronađu ijedan cent mog skrivenog novca, poklanjam ga Abazoviću, da se više ne bruka kao šef (ne)organizovanog kriminala u Crnoj Gori

Krivokapić: Abazovićevi potezi “suviše usklađeni” sa Moskvom

ODBRANA PETRA LAZOVIĆA: Pritvor pretvoren u odmazdu i prisilnu kaznu zatvora bez dokaza

BAJRAMSPAHIĆ: Logor Morinj je crnogorska sramota, najviše mi je žao one koji u postavljanju spomen – ploče vide „Ranka i Raška“, a ne čin Crne Gore na koji treba da budemo ponosni