Bar: Zatvara se pružni prelaz „Bjeliši“, saobraćaj će se odvijati preko novog nadvožnjaka

Opština Bar i Željeznička infrastruktura otpočeće radove na zatvaranju pružnog prelaza ''Bjeliši'' 26.10.2021. godine, u cilju trajnog zatvaranja ovog putnog pravca za putnički saobraćaj.
Bar: Zatvara se pružni prelaz „Bjeliši“, saobraćaj će se odvijati preko novog nadvožnjaka

”Od dana početka radova ovaj pravac neće biti u funkciji i sabraćaj će se odvijati isključivo preko novog nadvožnjaka od Bulevara revolucije prema ulici Stara pruga u Bjelišima. Završetak radova očekuje se u roku od sedam dana od otpočinjanja, osim u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, što bi zahtijevalo produžetak roka za izvođenje radova”, saopšteno je iz Opštine Bar.

Kako su naveli, kod pružnog prelaza biće postavljenje betonske prepreke i zaštita šina kako bi se moglo pristupiti izgradnji zaštitne ograde i postavljanju signalizacije koja će upozoravati na opasnost kretanja prugom i zabranu prelaska pruge na ovoj dionici. Nakon demontaže pružnog prelaza i postavljanja potrebene zaštitne infrastrukture, betonske ploče biće uklonjenje čime će ovaj prelaz trajno presati da funkcioniše.

”Podsjećamo, Opština Bar u julu ove godine otvorila je novi nadvožnjak sa pristupnom saobraćajnicom prema Bjelišima. Ukupna vrijednost ove investicije iz kapitalnog budžeta Opštine bila je oko 2.5 miliona eura. Više puta smo istakli kako je značaj ove investicije višestuk ali na prvom mjestu to je bezbjednost u saobraćaju i ukidanje pružnog prelaza koji je, nažalost odnio mnoge živote”, navodi se u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borovinić Bojović donijela nove mjere: Građani mogu da se kreću do 22 časa

BRATSKI DUO U MARINI BAR, Savjetnik Bojović za Standard: Firma YC Jug morala da napusti marinu po isteku ugovora, ali sada je brat u Odboru direktora

Opština Bar: URA i Kosović ponekad da misle i o opštem a ne samo partijskom interesu

Ove mjere su na snazi od ponoći do 1. decembra

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Obračun klanova: Pritvorenika polili vrelim uljem, pa sebe povrijedili

Zbog postavljanja prislušnih uređaja u kancelarije SDT, danas obavljena prva saslušanja

17 godina PRAŠTA NEOPROSTIVO: Ona je najčešće varana žena fudbalera

NASLJEDNICA IMPERIJE: Ćerka Filipa Ceptera popularna je na društvenim mrežama