test

Jednoj od najvećih zgrada u Podgorici vraćen autentičan izgled

Standard

25/08/2022

18:04

Gradonačelnik Ivan Vuković sa saradnicima obišao je ekipe Agencije za stanovanje koje uređuju fasadu zgrade Splićanka na Zabjelu.

Povezani Članci

Vuković je tom prilikom istakao da su zahvaljujući predanom radu Agencije za stanovanje mnogi stambeni objekti dobili novi izgled, a zahvaljujući tome i Podgorica izgleda ljepše.  

“Jedan važan segment rada naše Agencije za stanovanje obuhvata i unapređenje uslova života odnosno unapređenje izgleda zgrada u glavnom gradu. Zahvaljući realizaciji projekta za ljepše lice Podgorice, u protekle tri i po godine, gotovo 150 objekata kolektivnog stanovanja je dobilo novi izgled, a sam grad izgleda neuporedivo ljepše nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu. Trudili smo se da, pogotovo da kada je riječ o kultnim zgradama, koje su obilježile određene etape razvoja našeg grada, vratimo autentični izgled objektima. Jedna od tih zgrada je Splićanka na Zabjelu”, kazao je Vuković i dodao da se radovi privode kraju, te da će za desetak dana biti u potpunosti završeni. 

Riječ je o projektu vrijednom preko 100.000 eura koji je uspješno realizovan na, kako su naveli, veliko zadovoljstvo i uz ogromnu podršku stanara ove zgrade.

“Prošle godine smo uredili 56 fasada, a očekujem da smo ove godine na putu da premašimo taj fenomenalni rezultat”, zaključio je Vuković i dodao da je u ovoj godini, do sada, uređeno četrdesetak stambenih objekata, te da očekuje da će se postaviti novi rekord.

Građanin Ilija Pejović kazao je da su stanari zgrade veoma zadovoljni i da im je posebno drago što je obnovom fasade zgradi Splićanka vraćen prepoznatljiv izgled.

Izvor (naslovna fotografija):

Splićanka

Ostavite komentar

Komentari (0)