Jednoj od najvećih zgrada u Podgorici vraćen autentičan izgled

Gradonačelnik Ivan Vuković sa saradnicima obišao je ekipe Agencije za stanovanje koje uređuju fasadu zgrade Splićanka na Zabjelu.
Jednoj od najvećih zgrada u Podgorici vraćen autentičan izgled

Foto: Splićanka

Vuković je tom prilikom istakao da su zahvaljujući predanom radu Agencije za stanovanje mnogi stambeni objekti dobili novi izgled, a zahvaljujući tome i Podgorica izgleda ljepše.  

“Jedan važan segment rada naše Agencije za stanovanje obuhvata i unapređenje uslova života odnosno unapređenje izgleda zgrada u glavnom gradu. Zahvaljući realizaciji projekta za ljepše lice Podgorice, u protekle tri i po godine, gotovo 150 objekata kolektivnog stanovanja je dobilo novi izgled, a sam grad izgleda neuporedivo ljepše nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu. Trudili smo se da, pogotovo da kada je riječ o kultnim zgradama, koje su obilježile određene etape razvoja našeg grada, vratimo autentični izgled objektima. Jedna od tih zgrada je Splićanka na Zabjelu”, kazao je Vuković i dodao da se radovi privode kraju, te da će za desetak dana biti u potpunosti završeni. 

Riječ je o projektu vrijednom preko 100.000 eura koji je uspješno realizovan na, kako su naveli, veliko zadovoljstvo i uz ogromnu podršku stanara ove zgrade.

“Prošle godine smo uredili 56 fasada, a očekujem da smo ove godine na putu da premašimo taj fenomenalni rezultat”, zaključio je Vuković i dodao da je u ovoj godini, do sada, uređeno četrdesetak stambenih objekata, te da očekuje da će se postaviti novi rekord.

Građanin Ilija Pejović kazao je da su stanari zgrade veoma zadovoljni i da im je posebno drago što je obnovom fasade zgradi Splićanka vraćen prepoznatljiv izgled.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Volkov: Veljović u pritvoru, a tužilac već dva mjeseca nije sproveo nijednu proc...

Za nelegalnu eksploataciju šume 34 naloga, za naplatu 14.700 eura

Danijela Dimitrovska pozirala sa novim dečkom

Laković: Vlada zloupotrebljavala situaciju i koristila operativne podatke u poli...