Opština Bar izdvaja 50.000 eura za besplatne karte za Sozinu mještanima Crmnice

Opština Bar rebelansom budžeta izdvaja 50.000 eura za subvencije za kupovinu mjesečnih karata za nesmetan prolazak kroz tunel Sozina mještanima Mjesne zajednice Crmnica. Kako ističu, na ovaj način Opština će relaksirati mještane ogromnih nameta koji imaju pri svakodnevnom ili čestom prolasku kroz tunel Sozina zbog obavljanja redovnog posla, poljoprivrednih ili drugih obaveza.
Opština Bar izdvaja 50.000 eura za besplatne karte za Sozinu mještanima Crmnice

Opština će tražiti od Savjeta Mjesne Zajednice da se ove godine dodatno proširi lista kategorija mještana koji će imati mogućnost da ostvare ovo pravo. Kategorije kojima bi se proširenjem omogućilo ovo pravo su, osim lica koji obavljaju redovan posao dodatno i vlasnici registrovanog poljoprivrednog gazdinstva te registrovani izdavaoci privatnog smještaja na ovom području.

S obzirom na to da mještani MZ Crmnica više godina nailaze na nerazumijevanje menadžmenta “Monteputa”, lokalna uprava je više puta isticala da razumije potrebe mještana koji su pod ogromnim opterećenjem. Dodatno, ove godine je izostala subvencija koju je prošle godine “Monteput” obezbijedio za mještane u iznosu od 30.000 eura, što dodatno usložnjava njihov položaj.

“Svjesni činjenice da ponuđeno rješenje samo kratkoročno rješava višegodišnju problematiku mještana, lokalna uprava nastaviće da podržava zahtjeve građana ovog dijela opštine i stav da je neophodno sistematski riješiti ovaj problem kroz značajno smanjenje cijena prolaza kroz tunel Sozina ili čak potpuno ukidanje naplate za navedene kategorije stanovništva. U vremenu kada svjedočimo opštoj ekonomskoj krizi usljed epidemije korona virusa, kada bilježimo stalna poskupljena osnovnih životnih i drugih potrepština, država bi morala povesti posebno računa da ovakvi nameti postaju neizdrživi za mještane Crmnice koji su prinuđeni da svakog dana prolaze kroz tunel Sozina”, navode iz Opštine Bar.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Oštre reakcije partija na hapšenje mještana Botuna: SNP; Među privedenim i naš odbornik Slavko Vukčević

Kroz Sozinu za šest dana prošlo 35,88 hiljada vozila

Kroz Sozinu za nedjelju dana prošlo 97.000 vozila

Kroz tunel Sozina u posljednja dva mjeseca prošlo više od 700.000 vozila

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Krivokapić zakazao sjednicu Vijeća za ponedjeljak: Raspravljaće o Sekuloviću i Brđaninu u odsustvu Abazovića?

Prepirka Abazovića i Marković na Prajdu: Što ne bacite suzavac na ove mirne ljude?

Slučaj ukidanja zabrane ulaska Belivuku: Milošević otkrio “toplu vodu”

Čist račun, duga ljubav: Pogledajte primjer predbračnog ugovora