test

Opština Bar postala je nova članica Partnerstva za otvorenu upravu (OGP)

Standard

21/04/2024

15:26

Opština Bar postala je dio velike internacionalne mreže Partnerstva za otvorenu upravu na lokalnom nivou - Open Government Partnership local (OGP Local).

“Od 138 pristigih prijava, kandidatura Opštine Bar našla se među 55 odabranih, čime smo i zvanično, od  16. aprila 2024.godine, postali dio OGP local inicijative. Opština Bar je zavrijedila mjesto u društvu lidera koji rade s građanima i organizacijama civilnog društva na implementaciji akcionih planova prilagođenih lokalnom kontekstu i koji imaju za cilj da poboljšaju zajednicu na principima otvorene uprave. Naša misija je da učinimo lokalnu upravu participativnom i transparentnijom” , navodi se u saopštenju.

Međunarodno partnerstvo za otvorenu upravu predstavlja svojevrsnu platformu za formiranje lokalnih saveza koji iniciraju promjene u neposrednom okruženju, učeći jedni od drugih i sarađujući sa kolegama iz cijelog svijeta kako bi obezbijedili bolje politike za građane.

“Partnerstvo za otvorenu upravu (OGP) obuhvata 75 zemalja i 104 lokalne samouprave – predstavljajući više od dve milijarde ljudi – i hiljade organizacija civilnog društva. Hvala timu Međunarodnog Republikanskog Instituta (IRI) na velikoj podršci i prilici da budemo dio OGP local inicijative.” zaključuje se u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

Opština Bar

Ostavite komentar

Komentari (0)