Počela rekonstrukcija Ulice Vlada Martinovića na Draču

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je radove na rekonstrukciji Ulice Vlada Martinovića na Draču, koja je jedna od najvažnijih ulica u ovom dijelu Podgorice i koja će u duhu starog grada završetkom ovih radova dobiti mnogo ljepši izgled.
Počela rekonstrukcija Ulice Vlada Martinovića na Draču

Foto: Glavni grad

Vuković je kazao da se ulica rekonstruiše na potezu od 460 metara, te da će radi lakšeg funkcionisanja biti fazno zatvorena za saobraćaj.

“Ideja nam je da osim potpuno nove infrastrukture ova ulica dobije potpuno novi izgled u duhu stare Podgorice na način na koji je to prethodno urađeno sa Ulicom Slobodana Škerovića, sa kaldrmom, moračkim oblutkom i drugim ukrasima koji će svakako doprinijeti ljepšem izgledu ovog dijela grada. Ulicu ćemo rekonstruisati na potezu od 460 metara, vrijednost radova je 638.000 , planirano je da traju šest mjeseci. Želim da najavim da će uskoro krenuti i rekonstrukcija Ulice Đečevića, i na taj način kada je Drač u pitanju računam da vraćamo dug i ispunjavamo sva ona očekivanja naših sugrađana”, kazao je Vuković dodajući da uporedo sa tim, uskoro kreće rekonstrukcija Ulice Radoja Jovanovića u Staroj varoši.

“Prethodnih dana smo raspisali i tender za rekonstrukciju Ulice Špira Mugoše, tako da će praktično kompletna Stara varoš na potezu između Ulice Petra Prlje, Ribnice i Morače dobiti potpuno nov izgled i računam da smo se u tom smislu odužili staroj Podgorici i da i Stara varoš i Drač već izgledaju veoma lijepo, a kad ovi projekti budu završeni tek će izgledati mogo ljepše”, zaključio je Vuković.

Foto: Glavni grad

Ispred Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Snežana Adžić, kazala je da je glavnim projektom, odnosno ponudom i ugovorom sa izvođačem radova obuhvaćena kompletna infrastruktura u ovoj saobraćajnici.

“Radi se potpuno nova atmosferska kanalizacija, fekalna kanalizacija postoji, ali će se raditi rekonstrukcija šahti i poklopaca, kao i vodovoda i javne rasvjete. Saobraćajnica je širine od 3 do7,5 metara, odnosno onoliko koliko su prostorne mogućnosti u postojećim gabaritima. Trotoar će biti jednostrani, promjenjive širine u moračkom oblutku, dok će sama saobraćajnica biti od granitne kocke, odnosno kaldrme”, kazala je Adžić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Golubović: Parlamentarna većina kršenjem Ustava dovela Crnu Goru do stanja diktature

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

EU objavila cio predlog sporazuma Beograda i Prištine: Srbija se neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Adžić: Kralj kripto valuta uhapšen na podgoričkom aerodromu

DF predstavio bilborde podrške: Da pobijedimo Mila Đukanovića glasamo za Milatovića

Tuča u Budvi: Policija traga za dvije osobe

Živković: Krivična prijava protiv Adžića, ubjedljiva pobjeda Đukanovića u drugom krugu