Žogarija-Loptarija po prvi put u Baru, sportska i zabavna manifestacija za najmlađe

Barsko šetalište na obali mora danas je bilo mjesto sporta i igre za najmlađe sugrađane. ''Žogarija'' ili ''Loptarija'', međunarodna sportska manifestacija održana je po prvi put u Baru i to pod pokroviteljstvom Opštine Bar i Ambasade Slovenije, saopšteno je iz te opštine.
Žogarija-Loptarija po prvi put u Baru, sportska i zabavna manifestacija za najmlađe

Foto: Opština Bar

Takmičenje je otvorila potpredsjednica Opštine Tanja Spičanović koja je poručila najmlađima da očekuje od njih fer igru. Ona je kazala da igra ima moć da stvara mostove medju ljudima te da će lokalna uprava u narednom periodu još više raditi na razvijanju sportske infrastrukture ali i sportskog duha jer je sport garancija za zdravo i kvalitetno odrastanje, kao i lijepo druženje

“U igrama sa loptom nadmetali su se učenici šest barskih osnovnih škola “Jugoslavija”, “Srbija”, “Blažo Jokov Orlandić”, “Meksiko”, “Anto Đedović”, “Kekec” iz Sutomora kao i polaznici Školice sporta “Rasti zdravo””, navodi se u saopštenju.

Prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ “Kekec” dok je drugoplasirana ekipa OŠ “Meksiko” koja je imala isti broj bodova ali manji broj individualnih pobjeda.

“Cilj ovih igara je razvijanje i podsticanje strpljenja kroz fair-play u igrama sa loptom, nastupima navijačkih ekipa, druženje i zabava sa pjevačkim i plesnim takmičenjima. Na takmičenjima učestvuju dječaci i djevojčice uzrasta 7-11 godina, a takmiče se u više disciplina. Ova manifestacija je od strane UEFA proglašena za najbolju manifestaciju u Evropi za 2010. godinu”, piše u saopštenju.

Manifestacija “Žogarija-Loptarija” se održava već šesnaest godina, a svrha i cilj ove manifestacije je da djeca preko sporta i propratnih rekreativno-zabavnih aktivnosti stiču navike zdravog života i nova poznanstva i prijateljstva. Ova manifestacija se uspješno održava u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori, pa je ovo svojevrsni međunarodni skup najmlađih koji povezuje nove generacije država regiona.

“Manifestacija se osim u Baru održava još u Bijelom Polju i Podgorici a organizator takmičenja je Media šport – Slovenija”, zaključuje se u saopštenju. ​

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Draško Brguljan: Reprezentacija je najveći mogući nivo sporta, za nju igraju najbolji i igra se protiv najboljih

KARATE KLUBOVI: Od uspjeha i ponosa do raskola i podjela

Na barskom šetalištu održan prvi RiBar fest, posjetioci zadovoljni manifestacijom

Vlada donijela novu Odluku o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u luci Bar

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Jovaniću određeno zadržavanje do 72 sata

TUŽILAŠTVO ISTRAŽUJE: Jovanić uplatio vještaku 48.000 eura za procjenu Hotela ”AS”?

Skup podrške palestinskom narodu sjutra u Podgorici

KULTURA U KVARTU: Nastupi sastava “Fatal” i “Allegria” u bloku V