Adžić: Puna podrška rješavanju izazova na planu materijalnog statusa policijskih službenika

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić primio je danas predstavnike Sindikata Uprave policije kako bi razmotrili modalitete za prevazilaženje situacije koju je izazvalo umanjenje aprilske zarade zaposlenima u Upravi policije.
Adžić: Puna podrška rješavanju izazova na planu materijalnog statusa policijskih službenika

Predsjednik Sindikata Mladen Šuškavčević je zahvalio ministru što je prepoznao značaj ove teme i u kratkom roku omogućio sastanak. Šuškavčević je ovom prilikom upoznao ministra sa nezadovoljstvom koje je ova situacija izazvala kod policijskih službenika koji prethodno nijesu bili upoznati sa odlukom da se zarade za april obračunaju po novom sistemu.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je saopštio da Sindikat i zaposleni mogu računati na punu podršku MUP-a i Vlade, u pravcu pronalaženja zakonskog rješenja kojim bi se nadoknadilo umanjenje. Dogovoreno je da će se u narednom periodu organizovati i sastanak sa ministrom finansija u cilju pronalaženja trajnog rješenja po pitanju obračuna zarada i intenzivirati aktivnosti na iznalaženju modela da se uvećaju koeficijenti zarada zaposlenih u MUP-u, a već iduće sedmice u planu je formiranje mješovite radne grupe koja će započeti rad na istom.

Ministar je iskazao podršku da se krene sa trajnim rješavanjem pitanja beneficiranog radnog staža policijskih službenika, a takođe i spremnost da da punu podršku usvajanju Granskog kolektivnog ugovora za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

“Policijski službenici rade odgovoran i častan posao, na braniku su države, i učinićemo sve da se u najkraćem mogućem roku, u skladu sa zakonom, prevaziđu izazovi koji se tiču njihovog materijalnog statusa. Stvaranjem adekvatnih uslova za rad policijskih službenika unapređuje se i zaštita svih naših građana koji zaslužuju da svoj život grade na nivou evropskih mjerila”, poručio je Adžić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

ZAPISNIK INSPEKCIJE: Nezakoniti ugovori u MER, Milatoviću tri dana da otkloni nepravilnosti, o postupanju sa dosijeima u daljem postupku

POSTIZBORNI NAPAD NA BOŠNJAKE U PLJEVLJIMA, Savjet ocijenio: Policija da ne balansira i izjednačava žrtvu sa nasilnicima, nijesu svi napadači obuhvaćeni postupkom

Sekulović pripadnicima MUP-a: Čeka nas još puno posla i izazova, obećavam vam da ću se za vas boriti

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Radunović: Oslobodite čovjeka koji je zaustavio krvavi pir, molim vas

STANDARD objavljuje spisak imena žrtava masakra na Cetinju

GP Nova ljevica: Da li to Abazović, Adžić i Brđanin smišljaju kako da se ”otarase” Nena Kaluđerovića?

Cetinje u svom tugovanju nije samo tuguje cijela Crna Gora