ANB zabranila Vladimiru Božoviću ulazak u Crnu Goru; MUP i ANB uskratili boravak i zabranili ulazak za 28 stranih državljana

Agencija za nacionalnu bezbjednost Crne Gore zabranila je već protjeranom ambasadoru Srbije u Crnoj Gori, Vladimiru Božoviću, ulazak u zemlju. Informaciju da je Božoviću zabranjen ulazak objavio je na svom Twitter profilu poslanik DF-a Milan Knežević.
ANB zabranila Vladimiru Božoviću ulazak u Crnu Goru; MUP i ANB uskratili boravak i zabranili ulazak za 28 stranih državljana

”Upravo sam informisan da je na zahtjev ANB-a ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru…”, saopštio je Knežević ranije u toku dana.

Božović je krajem novembra 2020. proglašen za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, nakon što je Podgoričku skupštinu nazvao ”oslobođenjem” i ”slobodnom voljom” crnogorskog naroda.

Božović je ostao da iz Beograda obavlja funkciju, a i pored najave da bi se moglo odgovoriti zvaničnoj Podgorici, Vlada Srbije je odustala od proglašavanja ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića personom non grata.

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić uputio je 15. avgusta urgenciju Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), kako bi ponovo zatražio “promptnu zabranu ulaska i udaljenje” Vladimira Božovića, protjeranog ambasadora Srbije u Crnoj Gori, ukoliko je na teritoriji države.

Krivokapić je 29. avgusta kazao je da je Ministarstvo vanjskih poslova tražilo da se Božović udalji, a zatim da mu se promptno zabrani ulazak u Crnu Goru.

“Ministarstvo vanjskih poslova je već dva puta tražilo od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da donese odluku o zabrani ulaska persone non grata Vladimira Božovića, koji se opet po Crnoj Gori predstavlja kao ambasador i to na javnim događajima”, napisao je tada Krivokapić na Twitteru.

MUP i ANB uskratili boravak i zabranili ulazak u Crnu Goru za 28 stranih državljana

U sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana.

”Kroz operaciju koju je sprovela Agencija za nacionalnu bezbjednost predmetna lica su indicirana kao nosioci malignog uticaja sprovedenog za interese stranih službi”, saopštili su iz MUP-a.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Krivokapić o Božoviću: Ne možete ukidanje države slaviti, a u toj državi biti ambasador; Siguran sam da Abazović u Beograd ide da popravi odnose

DRŽAVNI SKANDAL: Ko je kršio zakon: Sve tajne ,,leta X“

Protjerani Božović i bez diplomatske legitimacije prima platu 4.400 eura

Kaluđerović: Božoviću zabraniti ulazak u zemlju i više mu ne pridavati značaj

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

AUTO-PUT DAJE REZULTATE; UP za Standard: Od otvaranja auto-puta na magistralnom putu Podgorica-Kolašin nema poginulih

UTAJA POREZA: Krivična prijava za 24 osobe, među njima i bivši fubaler Željko Janović

(VIDEO)Sukob dvije grupe u Budvi: Jedna osoba lakše povrijeđena, privedeno 10 osoba

Bunar u Zagoriču obezbijediće dodatne količine vode za sjeverni dio grada