BARANIN koji hoće da govori o 11 likvidacija, samoinicijativno se pojavio u SDT-u: Novović mu obećao da će ga neko uskoro pozvati?

Dvadesetšestogodišnji Baranin, koji tvrdi da je spreman da pred Specijalnim državnim tužilaštvom otkrije imena naručilaca i izvršilaca čak 11 likvidacija u Crnoj Gori, juče se pojavio na prijavnici SDT-a i tražio da ga primi na razgovor Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, saznaje portal Standard.
BARANIN koji hoće da govori o 11 likvidacija, samoinicijativno se pojavio u SDT-u: Novović mu obećao da će ga neko uskoro pozvati?

SDT, ilustracija / Foto: Filip Filipović

Novović ga je navodno primio u prostorijama SDT-a i razmijenio sa njim svega nekoliko rečenica. Navodno, u kratkom razgovoru mu saopštio da će ga ovih dana pozvati neko od nadležnih, sa kojima će biti u prilici da podijeli svoja saznanja i eventualne dokaze.

Prema saznanjima portala Standard od više obaviještenih izvora, ovaj Baranin, koji važi za jednog od pripadnika tamošnjeg ogranka takozvanog „škaljarskog klana“ strahuje za svoju bezbjednost, posebno nakon objave spiska nerasvijetljenih likvidacija, o kojima je spreman da govori. Začuđujuće je da ga od dana objave, više od dva mjeseca, još niko od nadležnih nije kontaktirao, iako su iz SDT prije mjesec i po dana saopštili da se slučaj provjerava.

Baranin, čiji je identitet poznat redakciji, o mafijaškim likvidacijama je pisao na jednoj od društvenih mreža, na kojoj je sakrio svoj pravi identitet. Na tom nalogu objavio je spisak ubijenih, kao i spisak pripadnika škaljarskog klana. Takođe, najavio je da će saopštiti ko je izvršio, a ko platio ta ubistva.

Među onima za čija ubistva Baranin nudi informacije su Miloš Šaković i Jovan Klisić, koja su rasvijetljena prema tvrdnjama SDT-a.

Marko Jovanović i Marko Sjekloća zvanično se u evidenciji Uprave policije ne vode kao stradali, iako ih Baranin svrstava u tu grupu… Zatim, Armin Muše Osmanagić, Andrija Mrdak, Srđan Vlahović, Božidar Tomašević, Željko Vukoslavčević, Ivan Laban, Slobodan Šaranović, Niko Roganović, Miloš Šaković, Marko Jovanović, Marko Sjekloća, Jovan Klisić, stoji u objavi. U drugom dijelu napisana su imena više pripadnika škaljarskog kriminalnog klana, a ispod njih najava da će se uskoro izjasniti o tome ko je platio, a ko izvršio koje od tih ubistava.

Ime ovog mladića već desetak godina se vodi u evidencijama crnogorskih službi bezbjednosti kao bezbjednosno-interesantno lice. Više puta je bio hapšen i osuđivan.

J.M.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Medojević targetirao Radonjića i ,,pripremao“ ga za likvidaciju

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

STAV: Glineni golub

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Svakodnevno konzumiranje mnogima omiljenog napitka može smanjiti rizik od dijabetesa

Đonović: Najava Milatovića da će na poziciju gradonačelnika doći na ”ovaj ili onaj” način neodgovorna i nemoralna

Ščekić: Evropa sad pogubna, razmatramo vraćanje zdravstvenih doprinosa

”Narandžasta piletina” po receptu čuvenog lanca restorana