Četnički vojvoda i član Glavnog odbora stranke NSD Goran Kiković priveden zbog porodičnog nasilja

Član Glavnog odbora Nove srpske demokratije (NSD), direktor Doma učenika i studenata i nekadašnji predsjednik SO Berane Goran Kiković priveden je danas u prostorije CB Berane, zbog sumnje da je izvršio nasilje u porodici.
Četnički vojvoda i član Glavnog odbora stranke NSD Goran Kiković priveden zbog porodičnog nasilja

On je, prema saznanju Gradskog portala, pretukao suprugu zbog čega će biti saslušan u ODT-u .

Podsjetimo, Kiković je zagovarao podizanje spomenika Pavlu Đurišiću, te predlagao da ulica u Beranama nosi naziv po Ratku Mladiću, pa su njegovo naimenovanje na funkciju direktora Doma učenika i studenata pratili komentari i fotografije na društvenim mrežama, gdje je opisan kao veliki pristalica četničkog pokreta.

Kiković, koji je po struci istoričar, već 18 godina revizionističkim tretiranjem istorije potencira ideju da se četničkom komandantu Pavlu Đurišiću, poznatom po ratnim zločinima u Drugom svjetskom ratu, podigne spomenik. Kiković je jedan od organizatora četničkih skupova koji se od 2003. godine organizuju u Gornjem Zaostru u blizini Berana gdje je tokom rata bio štab Pavla Đurišića.

On stoji iza nevladinih organizacija Srpski monarhistički pokret i Srpski kulturni centar ,,Župan Prvoslav“, koje su predložile da beranske ulice ponesu imena osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, kao i četničkih komandanata u Drugom svjetskom ratu vojvode Momčila Đujića i Pavla Đurišića.

Kiković upravo jedan od osnivača Srpskog kulturnog centra ,,Župan Prvoslav“, kao i član Upravnog odbora tog udruženja od osnivanja 2003. godine. 

Kiković je od oktobra 2003. do septembra 2005. bio potpredsjednik tog udruženja, a od 2005. do 2010. i vršilac dužnosti predsjednika.

Kada je u pitanju Srpski monarhistički pokret, ta organizacija po podacima Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija koje je nadležno – ne postoji upisana u Registar.

Kiković kao i lider Nove Andrija Mandić imaju titulu četničkog vojvode.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

2 komentara


Jovo

Kakav on četnik. Policijski isprdak i komunjara koji drži sliku
Putina i podigao spomenik Zukovu. Boljševik i špijundara iz Rovaca.

Odgovori
Trile

Ugledan kozojeb,šta će njemu žena!?

Odgovori

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Milatović traži od Spajića da ga informiše o pregovorima

Rudnik Brskovo pod znakom pitanja, građani ga ne odobravaju

Kosovska policija objavila slike: Šta je sve zaplijenjeno poslije napada u selu ...

Nema više trajnog laka: Sad se na nokte lijepe naljepnice