test

Crnogorska policija traga za 47 nestalih osoba

Standard

23/06/2024

19:52

Crnogorska policija traga za 47 nestalih osoba. To je Televiziji Crne Gore saopšteno iz Sektora za borbu protiv kriminala iz kojeg ističu da su u proteklih deset godina, riješili 1.385 slučajeva, a da je najviše nestanaka prijavljeno 2019. godine.

“Desi se neki socio-ekonomski faktori, onda psihološki motivi, kod mladih je to mladalački neki bunt. U nekim slučajima se dođe do velikih dugovanja pa osoba izvrši samoubistvo”, kaže Petar Šćepanović iz Sektora za borbu protiv kriminala.

To su samo neki od uzroka nestanka osoba. Zbog prijave takvih slučajeva, telefon u policiji ne miruje.

“Evidentirano je da je u proteklih deset godina na teritoriji Crne Gore nestalo, odnosno dalje se traga za 1.432 lica. Za 1.385 lica je obustavljena ova potraga. Iz razloga što su pronađena”, kaže Šćepanović.

Paradoksalno je da potragu, najčešće komplikuju oni od kojih se očekuje pomoć.

“Desi se recimo nedavanje odmah tačnih informacija i podataka gdje skrene istragu u nekom drugom pravcu. Bitno je da policijski službenici stalno budu u kontaktu s familijom lica koje je nestalo da prikupe što više podataka, pravi se taj psihološki profil licnosti”, dodaje Šćepanović

Makar u odnosu na neke slučajeve koji do danas nijesu rješeni, neizostavno je pitanje o njihovoj eventualnoj povezanosti sa obračunima kriminalnih grupa.

“Neka lica se i dalje vode kao nestala, ali postoje određene policijske informacije koje se i dalje provejravaju. Ima i takvih slučajeva, ali dok se ne pronađe lice ne možemo se izjasniti o tom krivičnom djelu, događaju”, objašnjava Šćepanović.

I dalje se kaže Šćepanović, traga za 47 osoba. Njih deset nestalo je tokom 2017. godine. Podsjećajući na slučaj nestanka dvogodišnje djevojčice u Srbiji, Šćepanović najavljuje i da će Crna Gora ubrzo uvesti sistem alarmiranja javnosti u slučaju nestanka djece.

Izvor: RTCG
Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija; RTCG

Ostavite komentar

Komentari (0)