test

Detalji likvidacije Ranka “Eskobara”: Ubica otišao tek kada je bio siguran da je obavio posao, kamere sve snimile

Standard

09/03/2023

19:39

Dvojica muškaraca obučena od glave do pete u crno, sa kapuljačama na glavama i hiruškim maskama na lice, ušla su u kafić na pumpi u Rušnju i sa nekoliko hitaca ubili Ranka Radoševića Eskobara, navodnog vođu nikšićkog klana. Nadzorne kamere na objektu snimile su dolazak egzekutora.Policija je dala opis za počinioce i to da je jedan visok 175, a drugi 180 centimetara. Muškarac za koga se sumnja da je ubio Radoševića imao je na sebi garderobu crne boje kao i patike i sitnije je građe, prenosi “Telegraf.rs”.

U Radoševića je ubica, sa kapuljačom na glavi i hiruškom maskom preko usta i nosa, ispalio sedam hitaca od kojih pet u tijelo i dva u glavu. Tek kada je bio siguran da je obavio posao, sa saučesnikom je izašao iz lokala.

Pobjegli su “golfom 4” koji je je nađen zapaljen u Ulici Jedanaeste krajiške divizije u Rakovici. Za vozilo se saznalo da je ukradeno i to vjerovatno samo da posluži za likvidaciju.

– Na snazi je akcija “Vihor”, a sumnja se da su se osumnjičeni za zločin sklonili u neki stan u blizini mjesta likvidacije. Policija je uzela kamere sa pumpe i radi se na identifikaciji muškaraca. Izuzeti su DNK tragovi sa mjesta likvidacije – kaže sagovornik blizak istrazi.

Kako “Telegraf.rs” saznaje, Radošević je izvjesno vrijeme praćen i samo su čekali povoljan trenutka za likvidaciju.

Na vještačenju je njegov mobilni telefon kako bi se utvrdilo da li možda imao kontakt sa osumnjičenima.

I “golf 4”, za koga se sumnja da su koristili osumnječeni za ubistvo, nalazi se na vještačenju. Nije poznato da li je vatra uništila sve tragove.

Kako su mediji ranije pisali, Ranko Eskobar je u podzemlju postrao prepoznatljiv po trgovini blindiranim automobilima. Upravo jedno takvo vozilo pronađeno je u garaži Marka Miljkovića, desne ruke Veljka Belivuka, kojima se sudi za sedam ubistava i druga teška krivična djela. Ime Ranka Eskobara pojavilo se na jednom vlasničkom listu „blinde“. Prema nezvaničnim saznanjima protala Nova, Ranko R. je iz Nikšića i odranije je poznat policiji.

Ranije se pisalo i da je Ranko R. povezivan sa članom bežanijskog kriminalnog klana, Goranom Mijatovićem, koji je ubijen u Beogradu. Prema istim informacijama, Ranko R. se bavio i trgovinom narkoticima, tačnije kokainom i „skankom“.

Izvor: Blic
Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER

Ostavite komentar

Komentari (0)