Izvor: rtcg

Hotel Nasera Keljmendija u Ulcinju pod američkim sankcijama

Ame­rič­ke vla­sti uvr­sti­le su na tu cr­nu li­stu i če­tvo­ro dje­ce Na­se­ra Kelj­men­di­ja, kao i sve nje­go­ve kom­pa­ni­je. Pomenuti su, kako se naglašava, pred­stav­ni­štvo preduzeća Ka­za gran­de eks­port im­port u Cr­noj Go­ri, Ho­tel Ka­za gran­de u Ulcinju, poslovno društvo Do­na­ta kom­pa­ni iz Cr­ne Go­re, potom ho­tel Ka­za gran­de iz Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne i preduzeće Do­na-Šel, čije je sjedište na Ko­so­vu.
Hotel Nasera Keljmendija u Ulcinju pod američkim sankcijama

Sam Keljmendi je na crnoj listi američkog Ministarstva finansija još od 2012. godine, i tada je uvršten odlukom bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame. 

U međuvremenu, tačnije 2018. godine, Keljmendi je proglašen krivim zbog neovlašćenog posjedovanja narkotika te je osuđen na šest godina zatvora pred Osnovnim sudom u Prištini. Proglašen je krivim po osmoj tački optužnice koja ga tereti da je stavio u promet 25 kilograma droge. 

Keljmendi je hotel u Ulcinju sagradio prije deceniju, a često je boravio u najjužnijoj crnogorskoj opštini. Kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je 2014. godine optužnicu protiv Keljmendija, koja ga je teretila i za upravljanje organizovanom kriminalnom grupom i ubistvo Ramiza Delalića u Sarajevu 2007. godine. Za ta dva krivična djela je, međutim, pred kosovskim sudom oslobođen. 

U februaru ove godine, Keljmendi je zatečen u Loznici, a potom je bio priveden u policijsku stanicu u tom gradu na informativni razgovor, nakon kojeg ga je srbijanska policija pustila na slobodu. 

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Pejović: Đukanović najracionalniji izbor za predsjedničkog kandidata DPS-a

Saobraćajna nezgoda na putu Kotor – Budva: Povrijeđeno više osoba, saobraćaj u prekidu

Spajić: Investitori zgroženi neznanjem ministra finansija

Đukanović: Moja kandidatura je izraz odgovornosti i brige za Crnu Goru, cilj je pobjeda u prvom krugu