Izvor: TV E

Janjušević: Zbog vožnje u alkoholisanom stanju kažnjeno skoro 8.000 vozača

Tokom prvih osam mjeseci 2022. godine preko 7.700 vozača je kažnjeno zbog vožnje u alkoholisanom stanju, saopštio je u emisiji ''Tema'' na TV E, Ilija Janjušević, pomoćnik načelnika Odsjeka za drumski saobraćaj Uprave policije. Dodaje i da je naplaćeno više od 76 hiljada naloga za novčane kazne i podnijeto preko 1.000 prekršajnih prijava.
Janjušević: Zbog vožnje u alkoholisanom stanju kažnjeno skoro 8.000 vozača

Foto: TV E

Janušević ističe da crnogorska policija i dalje nema instalirane radarske sisteme iako je projekat završen.

„Planiramo da na svim putnim pravcima instaliramo radarske sisteme koji će 24 časa evidentirati prekršaje i na taj način ćemo moći da sankcionišemo sve one koji čine saobraćajne prekršaje“, naglašava Janjušević.

S druge strane, Miroslav Mašić iz Ministarstva kapitalnih investicija je naveo da izmedju 20 i 25 odsto saobraćajnih nesreća se dešava zbog problema sa putnom infrastrukturom, dok je problem putne signalizacije i dalje akutan.

„Jasno su definisana pravila i obaveze. Mi smo se kroz rad Inspekcije za puteve u Ministarstvu posljednjih godinu dana uključili kroz direktno izdavanje naloga upravljaču puta i toga koji održava put da vrši zamjenu saobraćajne signalizacije. Lokalne uprave moraju biti dio upravljanja bezbjednošću saobraćaja. Kada smo sastavili Akcioni plan koji je poslat na sve adrese imali smo odziv opštine Mojkovac i opštine Kotor. Čelnici opština moraju da shvate ozbiljnost ove teme, na način da se to promoviše i propagira. Nije dobra situacija u smislu da svi u državi ne razmišljamo na isti način“, naglasio je Mašić.

Miroslav Mašić
Miroslav Mašić

Profesor na Mašinskom fakultetu Milenko Damjanović istakao je i problem kontrole rada autoškola.

“Kontole nema. To je primjetno i u segmentu teoretske obuke, a i u segmentu praktične obuke. Prosto je dato na savjest onih koji rade u autoškolama kako i na koji način rade sa kandidatima. A onda imamo jednu neusaglašenost cijena sa onim što je predviđeno da se uradi. Postoji neusaglašenost rada sa onim što je propisano“, upozorio je Damjanović.

Milanko Damjanović
×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

SINHRONIZOVANA AKCIJA: Helikopter MUP-a Srbije lažno evidentiran kao civilna letjelica, SEDAM MINUTA NESTAO SA RADARA, Kontrola letjenja ćutala

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

Prioritet sudova za prekršaje u Crnoj Gori unapređenje kvaliteta odluka

UP: Uhapšeno 27 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Krađa na Menhetnu: Tuzanin obio automobil Gusinjanina

ŠKALJARCI U „SKY ECC“ APLIKACIJI OTKRIVAJU VEZE SA PREDSJEDNIKOM BUDVE: „Milo radi robu, brodove, ima 15 godina, težak je milione i milione“

Milan Vujotić uhapšen u Turskoj

JANKOVIĆ ZA STANDARD: UIKS-u fali više od 160 radnika, nije bilo prijava za seksulane napade, odbačene optužbe za zlostavljanje zatvorenika