Jovanić i ostali pred sudom 16. januara

Kontrola optužnice protiv predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića za optužbe Specijalnog tužilaštva da je uz pomoć 11 pripadnika kriminalne organizacije, među kojima su stečajni upravnici, procjenitelji i vlasnici firmi za obezbjeđenje u stečajnim postupcima, nezakonito oštetio osam kompanija za više stotina hiljada eura, jutros je u podgoričkom Višem sudu odložena za 16. januar.
Jovanić i ostali pred sudom 16. januara

Blažo Jovanić, Foto: Pobjeda/Mara Babović

Ročište je odloženo nakon što je advokat Goran Rodić ukazao sudu da optužnica i poziv za ročište nijesu uručeni optuženom pravnom licu ,,Ogimar”.

On je kazao da izvršna direktorica ovog preduzeća, optužena Danijela Laković koja je primila poziv za ročište i optužnicu nije ovlašćeni predstavnik ,,Ogimara” već da je to Endri Brajović.

Advokat Velibora Markovića kazao je da smatra da su ispunjeni uslovi za održavanje ročišta i podsjetio da zakon propisuje da se poziv ne šalje ovašćenim licima kompanija već pravnom licu na adresu koja je prijavljena Centralnom registru privrednih društava.

On je pojasnio i da ukoliko na adresi pravnog lica nema nikoga da primi poziv ostavi se obavještenje dodajući da u krajnjem slučaju poziv se uručuje preko oglasne table Višeg suda.

Međutim, predsjednik vanraspravnog vijeća Boris Savić ukazao je da sud nije slao poziv optuženom pravnom licu već samo optuženoj Laković smatrajući da je ona kao izvršna direktorka ima ovlašćenja da predstavlja tu kompaniju na ročištu za kontrolu optužnice.

Optuženi bivši predsjednik Privrednog suda i advokatica Snežana Jović kazali su smatraju da nema razloga za odlaganje podsjećajući da se radi o pritvorskom predmetu.

Pored Jovanića, zbog stvaranja kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja na optužnici su stečajni upravnici Saša Zejak, Snežana Jović, Sanja Lješković, Ranko Radinović, Sreten Mrvaljević, vlasnici firmi za obezbjeđenje Pavić Globarević, Stana Čelebić i Darko Perović, procjenitelji Omer Markišić i Dejan Golubović, vlasnici kompanije ,,Ogimar“ Danijela i Dušan Laković.

Na optužnici su i kompanije „Titan security“ d.o.o. Podgorica, ,,Securitas Montenegro“ d.o.o. Podgorica, ,,Top force system“ d.o.o. Nikšić i ,,Ogimar MNE“ d.o.o. Podgorica.

Jovanić je nakon hapšenja 9. maja u Specijalnom tužilaštvu tvrdio da je posao predsjednika Privrednog suda radio savjesno i odgovorno i da nije kršio zakon.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Izrada registra je polazna osnova za obezbjeđivanje adekvatne zdravstvene njege

PRIKUPLJENI DOKAZI: Jovanić i ekipa oštetili stečajne povjerioce i dužnike za 661.496 eura

IZA KULISA: Vojo Laković, čovjek za sve Krivokapićeve zadatke

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Šteta Vesne Bratić po budžet od tužbi 300.000 eura; Abazović: Bilo drugih načina da se smijene neki direktori škola

Fantomski IN4S govorom mržnje poziva na nasilje nad urednicima Standarda: Skandalozni tekst i prijeteće poruke u rukama policije i Tužilaštva

Naloženo prinudno dovođenje Đorđija Cicmila

Udes u City kvartu: Automobil završio na krovu