Jovanović: SDT će se žaliti na odluku Višeg suda u predmetu “Carine”, provjere postupanja u toku

Vršiteljka dužnosti Vrhovnog državnog tužitelja Maja Jovanović je saopštila da preduzima određene provjere, te da će se Specijalno državno tužilaštvo (SDT) žaliti na odluku Višeg suda u predmetu Carine.
Jovanović: SDT će se žaliti na odluku Višeg suda u predmetu “Carine”, provjere postupanja u toku

Maja Jovanović

“Uvažavajući zainteresovanost javnosti za odluku Višeg suda u Podgorici, u predmetu protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice, optuženog M. M. i postupanje Specijalnog državnog tužilaštva u ovom predmetu, obavještavam vas da, kao vršiteljka dužnosti Vrhovnog državnog tužioca i u skladu sa svojim nadležnostima, već preduzimam određene provjere u brojnim predmetima, što će biti slučaj i u predmetu u kom je danas donijeta prvostepena odluka”, kazala je Jovanović.

O tome da li je u predmetima koji su na provjeri eventualno napravljena greška ili nije, javnost će blagovremeno biti obaviještena, kazala je Jovanović dodajući:

“Zbog interesa javnosti napominjem da sam iz Specijalnog državnog tužilaštva, nakon izricanja presude Višeg  suda, informisana da će na donijetu odluku izjaviti žalbu kad im bude dostavljen pismeni otpravak presude”.

“Istovremeno, podsjećam da je Državno tužilaštvo samostalan organ i da je Zakonom o državnom tužilaštvu propisano da niko ne smije da utiče na Državno tužilaštvo u vršenju njegovih poslova”, zaključuje u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

SPRIJEČEN UDAR MAFIJE NA DRŽAVU: ,,Samo neka ih maknu, onda ćemo ošegat i Katnića i Čađenovića“

SDT: MANS pokušao svojim tendencioznim ‘izvještajima’ i proizvoljnim zaključivanjima da diskredituje naš rad

Primjena Strategije za istraživanje ratnih zločina iznevjerila očekivanja, nije postojala dovoljna politička i javna volja da se svi slučajevi procesuiraju

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

LICE I NALIČJE ABAZOVIĆEVE POSJETE EUROPOLU: Traže dodatne informacije kako su povjerljivi podaci dospjeli u javnost

Knežević ironično čestitao Mugoši: “Srećna sloboda, mučeniče DPS-a, gromado poštenja”

Radulović: Pokušan atentat na mene, mafija me neće preplašiti

Mugoša nije kriv, Viši sud donio oslobađajuću presudu