test

Katnić nije prekinuo štrajk glađu

Standard

27/05/2024

16:42

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nije prekinuo štrajk glađu, saznaje portal Standard.

Kako saznaje portal Standard, Katnić je po nagovoru ljekara popio sok, kako bi uspio da smogne snage da pristustvuje saslušanju po krivičnoj prijavi koju je podnio protiv specijalnog tužioca Miloša Šoškića.

Katnić je započeo štrajk glađu, dan nakon hapšenja ,15. aprila ujutro, a od 6. maja je štrajkovao i žeđu, od tada je izgubio oko 25 kilograma na težini.

Bivši glavni specijalni tužilac 14. aprila uhapšen je u spektakularnoj akciji SDT zajedno sa nekadašnjim visokim policijskim funkcionerom Zoranom Lazovićem. Katnić se tereti da je bio član kriminalne organizacije koju je, prema navodima Specijalnog državnog tužilaštva, formirao Lazović, a čiji članovi su navodno postali i Lazovićev sin Petar, bivši službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost, i bivši specijalni tužilac Saša Čađenović.

Katnić je od početka tvrdi da je proces protiv njega politički motivisan i montiran.

Podsjećamo, on je ranije uputio niz pitanja na adresu aktuelnog glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, navodeći činjenice koje ukazuju da Specijalno državno tužilaštvo i postupajući tužilac Miloš Šoškić u kontinuitetu krše njegova ljudska prava otežući saslušavanje svjedoka da bi se produžio pritvor.

On je naveo niz detalja o tužilačkim zloupotrebama i vođenju finansijske istrage u okviru krivične, bez naloga glavnog specijalnog tužioca, što je višestruko kršenje Zakona o krivičnom postupku.

Danas je Apelacioni sud odbio kao neosnovanu žalbu okrivljenog Milivoja Katnića i njegovog branioca, o produženju pritvora od 13. maja.

“Viši sud u Podgorici produžio je pritvor okrivljenima po pritvorskim osnovima zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i da bi okrivljeni ostankom na slobodi mogli ometati postupak uticajem na svjedoke. Određeno je da će pritvor trajati po ovom rješenju do 14. jula”, navodi se u saopštenju Apelacionog suda. 

Izvor (naslovna fotografija):

foto: Filip Filipović

Ostavite komentar

Komentari (0)