Izvor: Dan

Katnić zatvorio predmet: Nema dokaza o umiješanosti Veljovića u organizaciji protesta

Specijalno državno tužilaštvo zatvorilo je predmet protiv Veselina Veljovića, savjetnika za bezbjednost predsjednika Crne Gore, koji je bio formiran na osnovu tvrdnji premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.
Katnić zatvorio predmet: Nema dokaza o umiješanosti Veljovića u organizaciji protesta

Veselin Veljović

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić tražio je od Uprave policije informacije i dokaze o učešću Veljovića u organizaciji protesta građana i planiranju izazivanja haosa u zemlji.

Policija mu je u dva navrata odgovorila na zahtjeve, a tužilac je, kako Dan saznaje od izvora iz SPO, smatrao da nema dovoljno saznanja na osnovu kojih bi se obezbijedili dokazi i pokrenuo postupak protiv bivšeg šefa policije.

Abazović je tokom saslušanja u Odjeljenju specijalnog policijskog tima saopštio da policija ima saznanja o Veljovićevoj umiješanosti u nezakonite aktivnosti.

Specijalni policijski tim u ovom predmetu nije saslušavao Veljovića, kojega su Krivokapić i Abazović optužili da stoji iza pokušaja izazivanja nereda u državi.

Optužbe na račun savjetnika Mila Đukanovića iznijete su prije mjesec dana, a Veljović je u izjavi za Dan potvrdio da tim povodom nije saslušavan od strane Specijalnog policijskog tima.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Tužilaštvo demantovalo navode Abazovića: Znamo zašto ste pozvani da date izjavu i nije tačno da SDT želi da posvađa državne organe

Policija identifikovala osobu koja je prijetila Abazoviću preko društvenih mreža

UTJERIVANJE STRAHA: Opasan udar nove vlasti na slobodu govora u Crnoj Gori

Čavor: Da je sve kao što pričate, ne bismo bili članica NATO, Škrelja: Pravda i znanje umjereno pričaju, mlataranje rukama i vika su nedostatak argumentacije

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Ova VELIKA glumica je pretrpjela je zlostavljajne SINA i velike gubitke, utočište pronašla u PRIHVATILIŠTU

VARHELJI: Promjene tužilačkih zakona da prate principe EU; KRIVOKAPIĆ: Nema ništa intrigantno u Temeljnom ugovoru sa SPC

Da li ministarka Bratić učestvuje u predizbornoj kampanji u Herceg Novom?

EMANUEL MAKRON (43): Ja slušam sve što mi supruga (68) kaže!