Izvor: pobjeda

Komšije osumnjičenog za nedozvoljene polne radnje tvrde da je nevin i da je otac djeteta sve lagao

Iz nikšićkog naselja Gračanica, gdje pretežno žive porodice romske i egipćanske nacionalnosti, pozvali su danas novinare u želji da ispolje ogorčenost što je policija prije nekolika dana privela njihovog komšiju R.L. (62), jer je, navodno, šipkom udario maloljetno dijete, a potom i izvršio nad njim nedozvoljene polne radnje.
Komšije osumnjičenog za nedozvoljene polne radnje tvrde da je nevin i da je otac djeteta sve lagao

Brojni stanovnici tog naselja danas su ustvrdili da je njihov komšija lažno optužen, te da je to učinio otac dječaka koji je, inače, više puta pravosnažno optuživan, koji je zbog krivičnih djela zatvaran i čije je dijete (u konkretnom slučaju žrtva nasilja) u hraniteljskoj porodici.

Muhamet Beriša kaže da je njihov čestiti komšija optužen ni kriv ni dužan.

“Čovjek je rovitog zdravlja, ima 62 godine i već tri dana trune u policiji, možda gladan, žedan i bez ljekova, a lažno je optužen za to nedjelo. Ovdje godinama komšijamo i o njemu svi samo riječi hvale možemo reći. Optužio ga je lažno čovjek iz našeg komšiluka, čovjek koji nas na isti način optužuje da krademo, a ustvari on nas pljačka. Prijavljivali smo ga više puta u policiju, ali ništa time nijesmo postigli. Sigurni smo da je nevin čovjek zatvoren i optužen. Išao sam jutros, želio da ga posjetim, da mu ponesem nešto, ali mi nijesu dozvolili. Istina je živa jedino da je on tog dječaka hranio, odvajao od svojih usta da mu pomogne tokom cijele zime, kao i da mu otac tog djeteta duguje novac. Naš komšija, koji je lažno optužen, prijavljivao je više puta tog čovjeka, ali nije mu policija izlazila u susret i sad je još ovo trebalo da se desi. Mi smo svi spremni da svjedočimo da je ovo živa istina i da je čovjek na pravdi Boga u zatvoru”, tvrdi Muhamet Beriša, poručujući da oni samo žele da im se komšija što prije vrati, a da drugi susjed, koji je lažno optuživao, odgovara za to i da ga nadležni isele iz tog naselja.

O osumnjičenom komšiji samo riječi hvale ima i Branka Dragović.

“Dijete je u hraniteljskoj porodici, tom čovjeku je oduzeto prije nekolike godine, baš kao i još jedna kćerkica, dok je on bio u zatvoru. Ovaj dječak, koji je navodno zlostavljan, cijelu zimu je proveo kod našeg poštenog komšije koji je sada zatvoren. U toj kući je dječak uvijek nahranjen i napojen, pa čak i njegov otac. Dijete je u hraniteljskoj porodici i nije naš pošteni komšija imao nikakvu obavezu da im pomaže, a evo kako su mu vratili. Otac tog djeteta nije ni imao pravo da useli u tu baraku, ali je provalio i postao naš komšija. Bili smo i u lokalnoj upravi, apelovali, tražili pomoć, ali… Ne treba više da ćutimo ni da se plašimo. I ja sam, lično imala konflikt s tim čovjekom, jer je mog oca lažno optužio. U sudu je, na kraju, priznao da je lažno prijavljivao mog oca. Nepravedno je sad naš komšija, koji jedva i hoda, već tri dana pritvoren. Duša me boli od same pomisli na činjenicu da ga je lažno optužio čovjek koji je jeo iz njegove ruke toliko puta”, istakla je Branka Dragović.

Kažu stanovnici naselja Gračanica da je njihov komšija, koji je lažno optužio R.L, već danas kazao da to nije učinio, da su mediji „naduvali priču“, te da to znači da on ponovo mijenja iskaz.

“Nevin čovjek je u zatvoru i zbog toga smo se danas okupili. Postoje načini, ima poligraf, radi se DNK analiza… Grijeh je ovo što se čini čestitom čovjeku, njemu koji nikad ni jednu od ove naše djece nije krivo pogledao. Pomagao nam je, čašćavao našu djecu, a upravo onaj koji ga je lažno optužio višestruki je povratnik i zbog njega ne smijemo ove djevojčice bez pratnje puštiti na ulicu”, jednoglasno poručuju iz nikšićkog naselja Gračanica.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Jedinstvena ponuda – 10€ + 200 besplatnih spinova

UPOZORENJE SAD: Saradnici Olega Deripaske obezbjeđivali novac DF-u

SDT: Peroviću određeno tužilačko zadržavanje, “prao” novac za potrebe kavačkog klana

Janjušević poslat u istražni zatvor