Izvor: pobjeda

Kontrola optužnice protiv Dragana Kovačevića odložena za 3. februar

Ročište za kontrolu optužnice protiv bivšeg direktora Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića i pripadnika kriminalne organizacije, koju je formirao radi prisvajanja vrijednih parcela 'na pjeni od mora' juče je u podgorčkom Višem sudu odloženo za 3. februar zbog izostanka jednog od advokata.
Kontrola optužnice protiv Dragana Kovačevića odložena za 3. februar

Privođenje Dragana Kovačevića

Predsjednik vanraspravnog specijalnog vijeća sudija Boris Savić je obrazlažući odlaganje kazao da je sudu dostavljen dopis u kome ga jedan od branilaca obavještava da zbog zdravstvenih problema ne može pristupiti ročištu.

Osim Kovačevića, koji se nalazi u bjekstvu, na optužnici za nezakonito prisvajanje državnog zemljišta u zoni Morskog dobra, su i Ana Lakićević Grdinić, Veselin Tomašević, Krsto Pavićević, Goran Tufegdžić, Danilo Jovanović, Danko Kovačević, Sanja Popović, Aleksandar Boljević i podgorička kompanija,,Geo&Arh”.

Oni se terete za zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju, iznudu, iznudu putem pomaganja, protivpravno zauzimanje zemljišta, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje isprave, utaju poreza i doprinosa.

Sumnja seda je Kovačević preko Sanje Popović angažovao njenog brata od strica Aleksandra Boljevića da za određeni novčani iznos prinudi drugog suvlasnika kuće u Bogišićima da mu proda svoj dio, za iznos koji je ispod realne vrijednosti. Vrijednost vile koju je Kovačević želio da prisvoji u potpunosti, sa zemljištem, u zoni Morskog dobra, procijenjena je na 690.000 eura.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pogledajte ko su potpisnici: Podršku Pokretu “21 MAJ” dalo preko 2000 ljudi

Odgođena kontrola optužnice protiv Kovačevića: Bolestan jedan od advokata

Kontrola dokaza protiv Dragana Kovačevića i ostalih 11. oktobra

Raspisana međunarodna potjernica za Draganom Kovačevićem

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

USKORO PUNI 68 GODINA, I DALJE NOSI MINIĆE (FOTO)

KAKO ĆE IZGLEDATI KUĆA KRIVOKAPIĆEVOG SINA U ROGAMIMA: Na parceli od 3.500 gradi vilu od 250 kvadrata i vinski podrum

Jelušić: Premijer ne poštuje većinsku odluku Skupštine

”Evropa sad” ne utiče na naknadu kod stručnog osposobljavanja, MFSS za Standard: Iznos će rasti shodno rastu prosječne zarade