Krivična prijava protiv monahinje SPC koja je bacila crnogorsku zastavu

Protiv monahinje Stojke Smolović, sveštenog imena Evgenija, podnešena krivična prijava u redovnoj proceduri po članu 198 KZCG, povreda ugleda Države Crne Gore.
Krivična prijava protiv monahinje SPC koja je bacila crnogorsku zastavu

Građanin Hendrik Eko Radulović sa Cetinja je prijavio ovaj slučaj i policiji pružio na uvid video snimak na kojem se vidi kako izrevoltirana monahinja SPC skida zastavu Crne Gore sa ograde, zatim je cijepa i baca u travu u blizini gumna ispred Cetinjskog manastira.

Službenici OB Cetinje su mu saopštili da imaju i jasan snimak sa Cetinjskog manastira koji je jasan kao i da inspektori za strance provjeravaju radni status i boravak osoba uključenih u incident.

Kako navode iz policije ostupajući po prijavi da je ispred Cetinjskog manastira došlo nepoznato lice i prijetilo sveštenim licima nakon čega je postavilo državnu zastavu na ogradu manastira koju je jedna monahinja skinula i bacila na tlo, preduzeli sve potrebne aktivnosti iz svoje nadležnosti na utvrđivanju svih okolnosti događaja.

“Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su prikupili obavještenja od više osoba na okolnosti navedenog događaja, kao i od lica koje je državnu zastavu postavilo na ogradu Cetinjskog manastira.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji je naložio da se protiv S.S. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo povreda ugleda Crne Gore. U odnosu na prvobitnu prijavu policija preduzima dalje mjere i radnje”, saopšteno je iz UP.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Revija ”SPACE AND LINES” oduševila podgoričku publiku

Osumnjičene za kopanje tunela traže širom regiona

Ulcinj: Utopio se sedamnaestogodišnjak, dječak bio na ekskurziji

Pretresi u UIKS-u zbog slučaja “Tunel”