Izvor: Pobjeda

Lazar Ilić biće izručen srpskim vlastima

Kraljevčanin Lazar Ilić biće izručen srpskim vlastima koje ga je potražuju zbog sumnje da je u oktobru 2020. u Beogradu ubio Aleksandra Šarca, odlučio je Apelacioni sud Crne Gore.
Lazar Ilić biće izručen srpskim vlastima

Foto: rtcg.me

Ilić je uhapšen u 22. januara u Budvi, zbog sumnje da je pripremao likvidaciju bezbjedonosno interesentne osobe iz te opštine.

Kod Ilića je nakon hapšenja pronađena fotografija Budvanina, kojeg je, kako su zaključili u policiji, planirao da ubije.

Policijskom akcijom rukovođeno je iz Podgorice, odnosno iz Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, uz pomoć pripadnika kriminalističke policije Budva.

Opština je puna dva sata bila pod blokadom, a policijska patrola kontrolisala je sve automobile na ulazu u grad kod hotela ,,Park“, dok je druga bila na zaobilaznici.

Nekoliko mjeseci prije nego su mu stavljene lisice u Budvi, Ilić je, prema sumnjama beogradske policije, iz pištolja ,,bereta“, kalibra 7,65 milimetara, na kojem je bio prigušivač pucao na Šarca u garaži TC Ušće.

Prilikom bjekstva, Ilić je pištolj bacio u žbunje ispred tržnog centra, gde su ga forenzičari kasnije pronašli.

Ustanovljeno je da su na pištolju izbrušeni serijski brojevi, što je predstavljalo otežavajuću okolnost forenzičarima prilikom utvrđivanja porijekla ovog oružja.

Na pištolju nijesu pronađeni otisci što ukazuje i da je likvidacija Šarca vrlo profesionalno planirana i odrađena.

– Ilić se sumnjiči da je izvršio krivično djelo – teško ubistvo iz čl. 114 st.1 tač. 3 KZ Republike Srbije u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 st. 4 u vezi sa st. 1 u vezi čl. 60 KZ Republike Srbije – navodi se u odluci Apelacionog suda.

U rješenju se navodi da je Ilić ovom prilikom sa umišljajem doveo u opasnost živote drugih lica, koja su se zatekla na parkingu.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Šabović: Ili je Konjević terorista ili Abazović lažov

Turistička inspekcija zapečatila hotel “Loza” u kojem su bili smješteni turisti koji su otrovani hranom

Patrijah Porfirije pozvao bivšeg ambasadora Srbije u Crnoj Gori Božovića da slave u Herceg Novom

Borelj: Poštovati načelo odvojenosti crkve i države