Pripadnik škaljarskog klana Ilija Milanović izručen iz Grčke

Cetinjanin Ilija Milanović koji se tereti za stvaranje kriminalne organizacijie i šverc narkotika izručen je danas iz Grčke gdje je uhapšen na osnovu međunarodne potjernice koju izdao Interpol Podgorica.
Pripadnik škaljarskog klana Ilija Milanović izručen iz Grčke

Milanović koji slovi za pripadnika škaljarskog klana je uhapšen u Atini 19. januara, a prilikom hapšenja identifikovao falsifikovanim slovačkim pasošem. On je sredinom novembra prošle godine pobjegao policajcima koji su u njegovu kuću došli sa nalogom za hapšenje.

Njemu je danas nakon saslušanja u Specijalno tužilaštvo određen pritvor.

Milanović je, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) pripadnik kriminalne organizacije bliske škaljarskom kriminalnom klanu, čiji članovi su, navodno, planirali da eksplozivom, na putu između Podgorice i Cetinja, likvidiraju više policijskih službenika uključenih u istrage ubistava Andrije Gazivode i Pera Muhadinovića.

To je saopšteno 19. novembra prošle godine na konferenciji za medije SDT-a i Uprave policije, na kojoj je pojašnjeno da su kriminalci planirali da postave eksploziv ispod tri policijska automobila i da ga aktiviraju dok su inspektori u vožnji, u konvoju.

Navodno, to su htjeli da učine Cetinjani Filip Ivanović, Boban Sjekloća, Ilija Ivanović, Milanović, Nikola Martinović i M.M. koje SDT sumnjiči i za ubistva Gazivode i Muhadinovića.

Prema istim informacijama, inspektori su zbog istraga ubistva svakodnevno, tokom februara i marta 2020. godine, bili na relaciji Podgorica – Cetinje, a škaljarci su za njih osim eksploziva, spremali i automate.

Specijalni tužilac Saša Čađenović saopštio je u novembru da su za ubistvo policajaca bile planirane eksplozivne naprave velike razorne moći, od najmanje dva kilograma.

U saopštenju o hapšenju Milanovića, koje je Uprave policije juče dostavila medijima nema ni riječi o tim krivičnim djelima, već su naveli da tog Cetinjanina traže zbog sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

EKSKLUZIVNO IZ POLICIJE ZA STANDARD: Rat “škaljaraca” i “kavčana” odnio 50 života, vrbuju pomorce, a u zatvoru regrutuju nove članove

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Đurišić: Izbor direktora u ToMontenegro razlog za razilaženje sa Abazovićem

OTKAZ MARTINOVIĆU: Progon iz političkih i profesionalnih razloga

Svi trajekti Pomorskog saobraćaja danas isplovljavaju iz Kamenara

(VIDEO) Pogledajte kako je Kažanegra napao mladiće u lokalu, zabranjeno mu da izlazi iz kuće