Nakon višečasovnog saslušanja u SDT Verici Maraš određeno zadržavanje

Specijalni tužilac Vukas Radonjić odredio je zadržavanje do 72 sata bivšoj izvršnoj direktorici kompanije 13. jul Plantaže Verici Maraš.
Nakon višečasovnog saslušanja u SDT Verici Maraš određeno zadržavanje

Foto: STANDARD

Maraš je uhapšena u okviru istrage tokom koje su u julu uhapšeni nekadašnji predsjednik i članovi Odbora direktora Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Đorđije Rajković, Sead Šahman.

Kako je nakon saslušanja kazao specijalni tužilac Radonjić, donjeta je naredba za proširenje istrage kojom je obuhavćena i Maraš, a ona bi sjutra treablo da bude sprovedena kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

“Riječ je zaključenju štetnog vansudskog poravnja između Plantaža i “OMP Engineering” vezanu za zajedničku proizvodnju briketa. To je samo proširenje istrage koja već traje”, kazao je Radonjić dodavši da može doći i do novog proširenja istrage.

On je kazao da je Maraš dala odbranu, ali da je dokazana radnja proglašena tajnom i da ne može da daje detalje.

Njoj se na teret satavlja da je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju. Prema sazanjima Standarda SDT sumnja da je njenim nezakonitom poslovanjem Plantažama pričinila štetu u iznosu od pet miliona eura .

Nekadašnji predsjednik i članovi Odbora direktora Plantaža, su uhapšeni u julu ove godine jer su donijeli odluku da se zaključi štetni ugovor o vansudskom poravnanju, između oštećenog privrednog društva „13. Jul – Plantaže“ AD i „OMP Engineering“ iz Podgorice, čijim djelimičnim izvršenjem je oštećenom društvu nanijeta šteta, a “OMP Engineering-u” pribavljena korist.

Tada je rečeno da je istraga nije završena i da će biti proširena na još neke osobe.

Podsjećamo da je izviđaj u ovom predmetu pokrenut još maju ove godine na osnovu krivične prijave koja je podnijeta SDT-u.

Tom prijavom Maraš se teretila da je postupajući po nalozima Vukotića, zajedno sa Mihailovićem, pripremala izvještaj koji treba da potvrdi opravdanost zaključivanja ugovora o poravnanju, kao i da je oformila komisiju koja je formalno trebalo da napiše taj izvještaj.

U krivičnoj prijavi je navedeno da je na sjednicama odbora direktora iznosila netačne podatke da su “Plantaže” u zajedničku fabriku briketa uložile 450.000 eura, a “OMP Engineering” 1,12 miliona, iako je kao izvršna direktorica “Plantaža” i predsjednica Odbora direktora “Plant OMP” znala da su ulaganja državne firme značajno veća.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Plantaže u poslu sa OMP Engineering plaćale i kredit

HAPŠENJA ČLANOVA BIŠEG ODBORA DIREKTORA PLANTAŽA: Istražitelji tokom pretresa tražili dokaze za zloupotrebu položaja

PLANTAŽE: Poravnanje inicirali uprkos nalazu vještaka da je nabavljena loša oprema za brikete

(FOTO)Verica Maraš privedena u prostorije Specijalnog policijskog odjeljenja

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Milošević ipak znao s kim sjedi? Abazović kaže da ga je upozorio iako je i sam prijatelj sa Bulatović na Facebooku

Ovo je manekenka koja je bila vezi sa škaljarcem ubijenim na Pagu? Učestvovala u Parovima, povezivali je s fudbalerima

Novi detalji obračuna ispred noćnog kluba: Državljanin Srbije pucao u Crnogorca

Lazović uložio žalbu na produženje pritvora, doveden na novo saslušanje u SDT