test

Nikolić: Puštanje Perović na slobodu pobjeda pravde nad Skaj tužiocem Novovićem

Standard

20/04/2024

14:30

Puštanje na slobodu direktorice Agencije za sprečavanje korupcije Jelene Perović pobjeda je prava i pravde nad naletom revanšističkog pira Skaj tužioca Vladimira Novovića, kazao je Miloš Nikolić, portparol Demokratske partije socijalista (DPS).

On je istakao da je odlukom sudije Suzane Mugoše spriječena „još jedna blamaža crnogorskog pravosuđa i njegovih čelnika koji su po nalogu parlamentarne većine krenuli u progon Jelene Perović kako bi je po svaku cijenu lišili slobode i omogućili da ASK postane još jedan punkt MANS-a i Vijesti“.

„Podsjećanja radi, SDT se bavi varijabilama u ASK-u u iznosu od 60.000 za četiri godine, dok spokojno miruje u odnosu na već presuđenu štetu od 250.000 eura koju je Vesna Bratić nanijela nezakonitim otpuštanjem direktora škola, kao i na 173.000 eura varijabila koje je Irena Radović kao direktorica IRF isplatila zaposlenim za godinu dana“, kazao je Nikolić.

Takođe, dodaje on, Novovića ne interesuje ni duplo negativno mišljenje DRI u kojem je utvrđeno kršenje brojnih zakona u odnosu na završni račun budžeta Milojka Spajića.

„Ovo je samo dio očigledne selektivnosti u postupanju Skaj tužioca koji opijen apsolutnom moći koju je stekao nakon imenovanja kuma Markovića za VDT zaboravlja da ovakvim činjenjem sam sebi piše optužnicu za očiglednu zloupotrebu službenog položaja koja će prije ili kasnije dovesti do preispitivanja njegove odgovornosti“, zaključio je Nikolić.

Izvor (naslovna fotografija):

Miloš NIkolić

Ostavite komentar

Komentari (0)