test

Nikšić: Dva maloljetnika osumnjičena da su pretukli dvije osobe

Standard

25/07/2023

12:44

Jedan maloljetnik je uhapšen, dok je drugi procesuiran u redovnom postupku zbog tuče na Bulevaru 12. jul u Nikšiću u kojoj je jedna osoba teže, a druga lakše povrijeđena.

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić rasvijetlili su događaj od 16. jula kada su dvije osobe povrijeđene.

“Oštećeni su se na ukazivanje ljekarske pomoći javili u Medicinski centar Nikšić gdje su jednom licu konstatovane teške, a drugom lakše tjelesne povrede. Ova lica su, u Bulevaru 13. jul oko pet sati fizički napadnuti od strane dva lica koja su potom pobjegla”, saopšteno je iz Uprave policije.

U cilju rasvjetljavanja ovog događaja, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić preduzeli su prikupili obavještenja od više osoba, izuzeli i izvršili uvid u veći broj video zapisa sa nadzornih kamera u pravcu kretanja oštećenih u užem i širem dijelu gradskog jezgra.

Preduzete aktivnosti policije rezultirale su identifikacijom dva maloljetnika od 17 godina za koja se sumnja da su učesnici događaja.

Jednog od njih, prilikom saobraćajne kontrole policija je locirala i utvrdila da je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita. On je sankcionisan zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Prilikom kontrole kod ovog maloljetnika pronađena su dva noža.

Sprovodeći dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti policijski službenici su došli do sumnje da je ovaj maloljetnik izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje i krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu jedne osobe, nanoseći mu povrede upotrebom podesnog sredstva i fizičkom snagom. On je uhapšen.

Osim toga, drugom maloljetniku se na teret stavlja krivično djelo laka tjelesna povreda koje je izvršio na štetu drugog oštećenog, te je protiv njega krivična prijava podnijeta u redovnom postupku.

Izvor (naslovna fotografija):

Nikšić

Ostavite komentar

Komentari (0)