Izvor: Kurir

Ovo je drugi Crnogorac koji je naručio likvidaciju Vukotića! Blizak je Zviceru, platio milion i po eura za ubistvo

Nikšićani Zdravko Perunović (46) i Radoje Živković, zvani Žuti (36) su glavni usumnjičeni za ubistvo vođe Škaljaraca Jovana Vukotića
Ovo je drugi Crnogorac koji je naručio likvidaciju Vukotića! Blizak je Zviceru, platio milion i po eura za ubistvo

Turski istražitelji otkrili su i nove detalje likvidacije Jovana Vukotića (42) šefa škaljarskog klana, gdje navode da su uhapšeni Nikšićani Zdravko Perunović (46) i Radoje Živković, zvani Žuti (36) platili milion i po eura za egzekuciju turskim plaćenim ubicama na motoru.

Podsjetimo, Perunović je uhapšen zajedno sa Živkovićem i još desetoro osumnjičenih za učešće u ubistvu Vukotića 8. septembra u Istanbulu. Inače, crnogorski mediji objavili su nakon njegovog hapšenja da je Perunović iz spuškog zatvora izašao u martu ove godine.

Perunović, za kog tvrde da je blizak prijatelj Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana, bio je uhapšen u decembru 2020. zbog sumnje da je ranio u Nikšiću svog sugrađanina.

“Iz zatvora je izašao 14. marta, pošto je odslužio kaznu, a već u aprilu je raspisana potjernica crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Nikole Stanišića u avgustu 2020”, objasnili su sagovornici Kurira.

“Perunović je očito iskoristio prazan hod da napusti Crnu Goru. Izgubio mu se svaki trag i nije se znalo gdje se nalazi do 16. septembra kada je u Istanbulu uhapšen zbog ubistva Vukotića”, dodaje on i objašnjava da je u aprilu za njim raspisana i potjernica.

Optužnicom koja je protiv njega podignuta u Crnoj Gori, sumnjiči se da je bio pripadnik organizovane kriminalne grupe koju je predvodio Slobodan Kašćelan, kao i da je učestvovao u otmici i ubistvu Stanišića. Stanišića su, navodno, tukli i mučili kako bi otkrio “štekove” škaljaraca i otključao skaj telefon koji je imao.

Kako su mediji pisali, Stanišić je prije ubistva zamolio egzekutore da mu dozvole da se pomoli prije smrti. Dok je klečao i molio se sklopljenih ruku, pucano mu je u potiljak. Njegovu likvidaciju, kako se sumnja, naredio je Kašćelan jer je sumnjao da ga Stanišić prati.

Turski istražitelji još uvijek nisu saopštili koju je ulogu ko imao u likvidaciji Vukotića u Istanbulu, ali je jasno da je organizator bio Zvicerov rođak Radoje Živković a da je važnu ulogu imao i Perunović. Prilikom hapšenja 12 osumnjičenih, pronađeno je oružje i 11 falsifikovanih dokumenata”, podsjeća sagovornik Kurira.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


cikotickadjeku,

sve ih objesiti bez sudjenja i placanja je**nim advokatima i korumpiranim sudijama (cast izuzecima ali malo ih je postenih)

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Odbrana: Sky komunikacije nijesu validan dokaz

UBISTVO STANIŠIĆA: Komunikacije sa Skaja uz dokumentaciju koristiće se kao dokaz

Za ubistvo Jovana Vukotića plaćeno milion i po eura, otkriveno i ko je pucao

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Potresna ispovijest: Sama izgradila sopstveni pakao, marihuana je odvela u zavisnost i potpuni gubitak kontrole nad životom

MULEŠKOVIĆ ZA STANDARD: Kako je država profitirala od Ukrajinaca i Rusa u CG, građani ispaštaju kroz rast cijena

Vučićev specijalac u Crnoj Gori: Goran Colić na tajnom zadatku

Medojević: Pinokio Spajić nastavlja da se ukopava, Novoviću sve lakši posao