Izvor: Pobjeda

Pet tužilaca povuklo ostavke, Zakon o radu ide na Ustavni sud

Pet tužilaca danas je povuklo ostavke, saznaje Pobjeda, a uzrok je najvjerojatnije to što su, kako kaže njihov izvor iz Sekretarijata Tužilačkog savjeta, tužioci najavili da će Ustavnom sudu podnijeti inicijativu za preispitivanje člana 164 novog Zakona o radu.
Pet tužilaca povuklo ostavke, Zakon o radu ide na Ustavni sud

Ostavke su povukli viša tužiteljka iz Bijelog Polja Milica Rmandić, tužiteljka iz ODT Pljevlja Božidarka Gačević, tužiteljka iz vrhovnog državnog tužilaštva Radmila Ćuković, tužiteljka ODT Ulcinj Feriha Muratović i tužiteljka Višeg tužilaštva u Podgorici Suzana Milić.

Ovaj član zakona je pooštrio zahtjeve i spustio starosnu granicu – za muškarce sa 67 na 66, a za žene sa 65 na 64 godine kao osnov za prestanak radnog odnosa po sili zakona.

Na taj način zaposleni koje ova odredba direktno pogađa nijesu ni pripremljeni ni upozoreni na ono što snažno utiče na njihov radni, ekonomski i socijalni položaj.

Zbog toga što Zakon o radu nije prošao konsultacije niti javne rasprave niko, osim poslanika vladajuće većine, nije znao da se tim izmjenama uvodi drastično nov režim prestanka radnog odnosa po sili zakona, na šta je juče upozorila i Unija slobodnih sindikata.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Sudije i tužioci ne moraju u starosnu penziju

Belada: Simuliranje prava i pravde

Tužilačke organizacije negoduju povodom najavljenih izmjena tužilačkih zakona: Nastavlja se praksa kršenja Ustava i zakona

Zečević: Katniću 12. juna prestaje radni odnos po sili zakona

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Katnić: Odluke nove Vlade slavi 60 kriminalnih grupa

Air Montenegro počeo redovni saobraćaj: Do Beograda i nazad za 109 eura, najjeftinija karta za Banja Luku

NAJSAVREMENIJI CT SKENER OD SADA I U CRNOJ GORI: Pacijentima dostupan skener jedinstven u okruženju – najpreciznija dijagnostika uz ultra nisku dozu zračenja

Krivokapić i Vukšić došli u Skupštinu: Bez imenovanja direktora ANB zbog odsustva Kneževića i DF-a