test

Piperović: Abazović hoće da uvede cirkus u sudnicu, u narednih par dana slijedi još jedna tužba protiv njega

Standard

28/03/2023

18:00

Nakon današnje konferencije za novinare koju je nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost održao odlazeći premijer Dritan Abazović, reagovao je advokat Zoran Piperović, pravni zastupnik bvišeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića.

„Pažljivo sam ispratio izjavu Dritana Abazovića nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost, u kojoj je kazao da poziva novinare da dođu u Osnovni sud u Ulcinju i da će tamo pokazati sve dokaze za njegove navode da je moj klijent vođa „kavačkog klana“. Jasno je da je ovo potez kojim Abazović hoće da uvede cikus u sudnicu i da obesmisli parnični postupak koji se protiv njega vodi za naknadu nematerijalne štete po tužbi mog klijenta, ali mu ja to neću dozvoliti. Nakon 42 godine karijere, ne pada mi na pamet da dozvolim da se od sudnice pravi cirkus i da se obesmišljava parnični proces za naknadu nematerijalne štete.

Neka Abazović pozove novinare u Specijalno državno tužilaštvo, neka ih tamo uvede i neka pred njima SDT-u isporuči sve dokaze protiv Zorana Lazovića koje ima, jer je to jedino mjesto koje je relevantno i nadležno za takve stvari, a ne sudnica, jer parnične sudije ne mogu cijeniti takve dokaze. Sve što je planirao da podnese sudiji Kalabreziju u ulcinjskom osnovnom sudu, neka odnese Vladimiru Novoviću u Specijalno državno tužilaštvo, to je jedino zakonski ispravno. Nemoguće je da doktor političkih nauka, pritom na čelu izvršne vlasti, ovo ozbiljno misli i da ovoliko ne zna kako sistem funkcioniše i šta je čija nadležnost, zato tvrdim da je njegova jedina namjera da uvede cirkus u sudnicu i obesmisli parnični postupak za naknadu nematerijalne štete. Novinari mogu slobodono da dođu na suđenje u Osnovnom sudu u Ulcinju, ali nikako neću dopustiti da se ono pretvori u cirkus. U narednih par dana Abazoviću slijedi još jedna tužba zbog navoda da je moj klijent Zoran Lazović „vođa kavačkog klana“, kazao je Piperović.

“Abazović kaže da bi Brđanin trebalo da odgovara zato što je morao da zna šta mu se dešava u sistemu, zar ne bi trebalo da zna prvi čovjek izvršne vlasti što mu se dešava u cjelokupnom sistemu. Jer MUP je dio sistema izvršne vlasti. Za tu izvršnu vlast i funkcionisanje cijelog sistema nadležan je isključivo premijer. Pa ako je na mirko planu za sistem morao da zna Brđanin, to ne isključuje Abazovića da ne  treba da zna šta se dešava u sistem kojim on rukovodi“, ističe Piperović.

„Svakodnevno izlazi i kaže „ovo je vođa ovog klana, ovo onog, ovaj švercuje cigarete, ovaj drogu“, pa gdje je on bio svo ovo vrijeme? Za šta je on objektivno nadležan. Svi su oko njega za sve odgovorni samo nije on i policija. Oni nikad ni za šta nijesu nadležni. Kada se nešto desi u policiji kaže nije nadležan Adžić, nije mogao da zna, nije mogao da predvidi. A kada se desi nešto u Upravi policije, onda je odgovoran Brđanin. Pa ne može tako da bude“, izričit je Piperović.

Izvor (naslovna fotografija):

Zoran Piperovic

Ostavite komentar

Komentari (0)