test

Piperović: Zoran Lazović nema kuću na Žabljaku

Standard

19/04/2024

11:15

Bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović nema kuću na Žabljaku, saopštio je portalu Standard njegov branilac Zoran Piperović.Portal Vijesti objavio je da službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) pretresaju dvije kuće za koje se, kako su naveli, vjeruje da pripadaju porodici uhapšenog policijskog funkcionera Zorana Lazovića u Motičkom Gaju kod Žabljaka.

Piperović, sa druge strane, navodi da se radi o kući koja ne pripada Lazoviću, niti članovima njegove uže porodice.

  • “To nije ništa novo, oni čekaju taj pretres već tri-četiri dana. To nije kuća Zorana Lazovića,mislim da se radi o kući koja je u vlasništvu njegovog brata od strica”, istakao je advokat.
  • Piperović kaže da jedina mogućnost zašto su pretresli tu kuću na Žabljaku je zbog toga što je Lazović ponekad boravio u njoj tokom zimovanja.

Podsjećamo, nekadašnji policijski funkcioner Zoran Lazović i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić uhapšeni su 14. aprila u zoru. Lazović se tereti da je 3. decembra 2020. godine naložio Katniću da se, na zahtjev Radoja Zvicera, ne pokreće krivični postupak protiv pripadnika kavačke kriminalne organizacije Duška Roganovića, što je sve tražio Petar Lazović koji je bio infiltriran u kriminalnu organizaciju.

Tužilac Šoškić je Katniću stavio na teret i da je – nakon što su elektronski mediji u Crnoj Gori objavili informaciju da je Specijalno državno tužilaštvo arhiviralo predmet – obmanjivao javnost da je okrivljeni Petar Lazović bio na zadatku i da je kolateralna šteta u pokušaju da se naruši nezavisnost Crne Gore.

Tvrdi se da je Katnić kontrolisao odluku specijalnog tužioca Čađenovića i našao da nema razloga za pokretanje krivičnog postupka protiv Petra Lazovića.

Izvor (naslovna fotografija):

Dobrilo Malidžan/ Pobjeda

Ostavite komentar

Komentari (0)