POBJEGLI IZ KALIFORNIJE U CRNU GORU: Uskoro odluka o izručenju američkih državljana, osumnjičeni za zloupotrebu fondova za pomoć tokom kovida

Uskoro se očekuje odluka o izručenju troje američkih državljana jermenskog porijekla, Ričarda Ajvazjana, njegove supruge Marijete i Tamare Dadijen, koji su uhapšeni u Crnoj Gori, saznaje Standard.
POBJEGLI IZ KALIFORNIJE U CRNU GORU: Uskoro odluka o izručenju američkih državljana, osumnjičeni za zloupotrebu fondova za pomoć tokom kovida

Prema našim informacijama, njih potražuje američka država Kalifornija zbog sumnje da su oštetili budžet države tako što su na nezakonit način pribavili višemilionske iznose iz fondova za pomoć firmama i fizičkim licima tokom pandemije kovida.

Pored njih, osumnjičeno je još osam osoba koje se nalaze u Kaliforniji i na slobodi su.

Kako Standard saznaje, njih troje su tokom trajanja postupka pobjegli u Crnu Goru i odsjeli u Porto Montenegro, ali su ih američke vlasti locirale i crnogorskim vlastima poslale potjernicu putem interpola, nakon čega su osumnjičeni uhapšeni.

Ovi američki državljani trenutno se nalaze u ekstradicionom pritvoru i očekuje se da će sudija za istrage uskoro da donese odluku o njihovom izručenju.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Instrumental koji smanjuje anksioznost za 60 odsto

Vučić: Nezavisnost Kosova možete samo da sanjate; Imamo iskaze očevidaca o ubist...

Svečlja optužuje Vučića za pokušaj aneksije, tvrdi da su pripreme izvođene kod R...

Hodža: Današnje hapšenje na Jarinju povezano sa događajima u Banjskoj