Izvor: Pobjeda

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Koprivica pucao Raduloviću u koljeno i leđa

Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv policajca Nemanje Koprivice (26) zbog pokušaja teškog ubistva Željka Radulovića kojeg je 13. jula ranio sa dva metka i nanio mu teške tjelesne povrede.
PODIGNUTA OPTUŽNICA: Koprivica pucao Raduloviću u koljeno i leđa

SDT, ilustracija / Foto: Filip Filipović

Tužiteljka Andrijana Nastić je Koprivicu optužila i za pokušaj teškog ubistva Nikole Mandića i Andrije Božovića koji su te noći bili pored Radulovića. Prema navodima optužnice, Koprivica je je 13. jula, u blizini Saborne crkve Svetog Vasilija ostroškog u Nikšiću, jedanaest minuta iza ponoći, izašao iz automobila i nakon svađalačkog obraćanja Raduloviću i fizičkog sukoba sa njim i dvojicom njegovih drugova ispalio tri metka.

Dva metka su pogodila Radulovića u predjelu kuka i lijeve noge nanoseći mu teške tjelesne povrede. Nakon incidenta Koprivica je pobjegao, a nakon sedam dana skrivanja se predao policiji.

Radulović je u istrazi ispričao da se te noći vozio sa Andrijom i Nikolom po gradu a oko ponoći su otišli do manastira gdje su sjeli na jednu klupu i pozvali dvije drugarice. U jednom trenutku je pored njih prošlo tamno vozilo a ubrzo je čuo kako mu neko dovikuje: ,,Raduloviću, odakle ti ovđe?“.

Usijedile su i psovke. Okrenuo sam se i vidio dva momka koji su već bili blizu. Jedan od njih me je udario u glavu. Zateturao sam se i na trenutak mi se pomutilo. Sljedeće što sam vidio je da se Andrija i Nikola čupaju sa tim momcima – ispričao je Radulović.

On je ustvrdio da je nakon udarca u glavu krenuo da se udaljava, ali je onda začuo pucnje.

Prvi metak ga je s leđa pogodio u lijevo koljeno a sljedeći u donji dio leđa. Radulović je kazao i da je primio treći metak dok je bio na tlu, ali ovu njegovu tvrdnju opovrgao je nalaz medicinske struke. Andrija mu je prvi prišao i pokušao rukom da zaustavi krvarenje, a onda su ga drugovi prevezli do bolnice.

Radulović, Mandić i Božović su pred tužiteljkom Nastić kazali da ne poznaju napadače, ali ovu njihovu tvrdnju opovrgli su presretnuti telefonski razgovori obavljeni ubrzo nakon ranjavanja. Upravo presretnuti razgovori optuženeg Koprivice sa članovima porodice potvrdili su sumnje tužilaštva da je on osoba koja je teško ranila Željka Radulovića.

Pucao sam na onog Željka Radulovića – saopštava optuženi bratu Strahinji Koprivici u telefonskom pozivu samo minut nakon incidenta.

Sa druge strane Strahinja negoduje Iigovori: ,,A što sad j… te život. Pa šta, jesi li ga upucao ili nešto“.

Nakon odgovora da je pucao u noge Radulović, Strahinja Koprivica traži od brata da odmah dođe kući: ,,Ajde, dolazi brzo kući, ajde“.

U sljedećem razgovoru Strahinja Koprivica obavještava nepoznatu osobu da ,,Nemanja ima problem ovamo sa Radulovićima. Upucao je ovog Raulovića. Ubio je valjda ovog malog Željka“. Iz presretnutih telefonskih razgovora Strahinje Koprivice se može zaključiti da je Nemanja došao ispred kuće sa ,,Šilem“ koji je bio izboden. ,,Pa ne znam, njih trojica izvadila noževe, ovo ono, izboli su Šila malog“, kaže Strahinja i traži od muške osobe kojoj sve ovo pojašnjava peškire i zavoj kako bi pomogao mladiću koji je bio u društvu Nemanje Koprivice.

Takođe, Strahinja Koprivica obavlja još jedan telefonski poziv u kojem od nepoznate osobe traži da obiđe teren oko Saborne crkve Svetog Vasilija Ostroškog gdje se dogodila pucnjava i provjeri ima li kamera koje su eventualno zabilježile incident. Pored telefonskih komunikacija, tragovi GSR čestica na šakama Koprivice potvrdili su da je on koristio pištolj iz kojeg je pucano na Radulovića. Takođe, utvrđeno je da su čaure pronađene na mjestu pucnjave ispaljene iz „gloka“ koji je oduzet od Koprivice.

Nemanja Koprivica je sin nekadašnjeg policijskog funkcionera Duška Koprivice, a Željko Radulović, sin Ranka Radulovića kojeg Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da je navodno jedan od organizatora višečlane kriminalne grupe, koja je sa pripadnicima škaljarskog i skadarskog kriminalnog klana planirala likvidaciju bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, više bivših funkcionera policije i članova kavačkog klana.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

OPTUŽNICA: Radonjić i Đurović po nalogu šefova mučili i ugušili Kapetana

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ANALIZA IZBORA: Gdje su Đukanovićevi i Milatovićevi rezervoari glasova za drugi krug

Vuković pitao ambasadore: Da li je ovo demokratski narativ Milatovića?

Uništena jedna od najljepših plaža Crne Gore

DF predstavio bilborde podrške: Da pobijedimo Mila Đukanovića glasamo za Milatovića