test

Policija dobila nalog za pretres dva neuseljena stana u ulazu u Master kvartu, čeka se prisustvo advokata

Standard

25/05/2024

17:06

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja, na čijem čelu je Predrag Šuković, dobili su, nakon 24 sata čekanja, nalog od suda da obave pretres dva neuseljena stana koji pripadaju kompaniji Bemaks, u Master kvartu, kako bi provjerili da li su zaista opremljeni skupocjenim italijanskim namještajem, kako je u kompanijskoj dokumentaciji navedeno. Navodno, provjera italijanskog namještaja se vodi u okviru istrage u ,,,slučaju Zoran lazović'', iako nije jasna konekcija za ovakve akcije SPO koje više liče na politički motivisano maltretiranje rodbine uhapšenih lica.Prema informacijama Pobjede, pripadnici SPO čekaju dolazak pravnih zastupnika jer, po zakonu, ne mogu da uđu u privatni posjed, targetirane stanove, bez prisustva vlasnika ili ovlašćenog lica vlasnika.

Povezani Članci

Novinarka Pobjede, koja je na licu mjesta, pokušala je da dobije više informacija, makar o rukovodiocu policijske akcije, ali nije bilo odgovora, policijski službenici su se oglušili o upit naše medijske kuće.

Prije sedam dana pripadnici SPO, bez naloga su držali više sati poznaog beogradskog arhitektu Aleksandra Petrovića, da bi provjerili da li je radio projekat uređenja nekoliko stanova u Budvi za račun Zorana Lazovića i pitali ga da li poznaje Mila Đukanovića?!

Kako je Pobjeda pisala, u jučerašnjoj akciji pripadnici SPO su, bez naloga suda, ušli u jedan od ulaza u Master kvartu i pokušali da obave pretres dva stana. Nakon intervencije pravnih zastupnika direktora Bemaksa Ivana Ubovića, koji se nalazi van Crne Gore na ,,Final four“ turniru Eurolige u košarci, pripadnici SPO su odustali od nelegalnog pretresa.

Ekipa našeg lista svjedočila je sedmočasovnoj jučerašnjoj bezuspješnoj akciji Specijalnog policijskog odjeljenja, čiji su pripadnici od 12 časova „zaposjeli“ ulaz i čekali da dobiju nalog za pretres od sudije za istrage, ali to se nije desilo.

Inspektorima Specijalnog policijskog odjeljenja sinoć poslije 8 sati pridružili su se i uniformisani policajci koji će, prema saznanjima Pobjede, ostati u zgradi do ponedjeljka kada će i sačekati dolazak Ivana Ubovića, vlasnika „Bemaksa“, da bi tada obavili pretres stanova sa „sumnjivim namještajem“ – ukoliko budu uopšte obezbijedili naredbu sudije za istragu, koju juče nijesu imali.

Inspektori su u nekoliko navrata, na svako pitanje novinara kratko rekli da su „službene radnje u toku“ i da je to ,,sve što mogu da saopšte“.

Prema saznanjima Pobjede, policija je naloženo da bude raspoređena u suterenu gdje se nalaze garaže i unutar zgrade da bi mogli ispratiti ko sve ulazi i u koje stanove.

Da li je u međuvremenu došlo do promjene policijskog plana ili je nadležni sudija dao nalog za pretres – nije poznato. 

Izvjesno je da su, prije sedam dana po nalogu načelnika SPO Predraga Šukovića pripadnici SPO, bez naloga, zadržali više sati poznaog beogradskog arhitektu Aleksandra Petrovića, da bi provjerili da li je radio projekat uređenja nekoliko stanova u Budvi za račun Zorana Lazovića, a interesovalo je pripadnike SPO i da li arhitekta Petrović zna bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Kada je Petrović potvrdio da je bio angažovan od kompanije Bemaks za uređenje stanova u Budvi, te da nije imao poslovnu saradnju sa Đukanovićem, pripadnici SPO su mu ,,dozvolili” put za Beograd. 

Iako je zadržavanje i saslušavanje arhitekte Petrovića odrađeno bez naloga suda, poznati arhitekta, prema informacijama Pobjede, nije želio da podnese prijavu jer ga ,,ne interesuju politička prepiucavanja u Crnoj Gori”. 

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Pobjeda/ K.Krsmanović

Ostavite komentar

Komentari (0)