Izvor: RTCG

Policija na tragu i četvrtoj osobi koja je slala lažne dojave o bombama

Uprava policije je na tragu četvrtoj osobi koja je slala lažne dojave o postavljenim bombama u više crnogorskih škola, poručuju za TVCG iz Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala. Članovi skupštinskog Odbora za bezbjednost poručuju da se istraga što prije mora završiti. Smatraju da veće nadležnosti treba da se daju bezbjednosnom sektoru, ali i tražiti pomoć od međunarodnih adresa.
Policija na tragu i četvrtoj osobi koja je slala lažne dojave o bombama

Foto: Screenshot/ RTCG

Nema dva mjeseca kako je dojava o lažno postavljenim bombama u obrazovnim ustanovama uzburkala crnogorsku javnost. I juče su pripadnici policije, susjedne nam zemlje imali sličan problem, samo sa avionima koji su trebali da polete za Podgoricu i Tivat. Tako policija, svako malo dobija nove zadatke, a naša je od aprila, kaže rukovodilac grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehničkog kriminala Jakša Backović radila na četiri slučaja. Protiv tri lica podignute su krivične prijave, a za četvrtim se trga.

“Takođe smo na pragu otkrivanja lica koje je poslalo navedene poruke, lice se ne nalazi na teritoriji Crne Gore, kao ni na teritoriji Balkana. Te stoga su nam istražne radnje malo otežane”, kaže Backović.

Član Odbora za bezbjednost iz SNP-a Dragan Ivanović nada se da će policija uskoro pronaći i četvrtog počinoca. Ističe da neznanje ko bi to mogao biti i da li će se slično djelo ponoviti izaziva uznemirenost kod građana.

“Zašto se to dešava baš sada, građani s pravom postavljaju pitanje, pa je otuda veoma bitno da se otkriju izvršioci. Najefikasnija je preventiva kada se počinioci određenih djela dovedi sudu pravde”, kaže Ivanović.

Član odbora za bezbjednost iz DPS-a Predrag Bošković kaže da ostaje sumnja da su se lažne dojave namjerno slale u vrijeme formiranja nove vlade. Način na koji se sve dešava, smatra Bošković, ukazuje da se time bavio neko ko ima ogromne resurse koje prevazilaze pojedince.

“Riječ je o sofisticiranom sajber kriminalu, zato je neophodno povećati kapacitet i dati veće nadležnosti Agenciji za nacionalnu bezbjednost, kao i Upravi policije”, smatra Bošković.

Član Odbora iz Demokrata Dragan Krapović kaže da se istraga što prije mora dovesti do kraja. Smatra da promjene u bezbjednosnom sektoru nijesu dobro urađene, te da smo na ovaj izazov morali bolje odgovoriti.

“Mislim da se putem međunarodne saradnje može doći do konačnih odgovora i u zemlji treba vidjeti motive onih koji su učestvovali u toj takozvanoj ujdurmi da je tako nazovem”, kazao je Krapović.

Backović poručuje da policija ne može da zna da li će opet biti sličnih dojava, ali poručuju da građani nemaju čega da se plaše, jer će ih bezbjednosne službe, kako poručuje zaštititi na svako, koraku.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Martinović nazvao Konatara kukavicom, Knežević: Ne mogu da razdvajam, a kamoli da se tučem

Sekulić: Prije ćemo na izbore nego što ćemo imate izborne zakone

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vuksanović-Stanković: O OB iznijeto dovoljno argumenata koje Abazović ne želi da čuje, ili neće da prepozna

Psihološkinja Saša Sredanović, ljetnje pojačanje Barselone: Podgoričanka kojoj se divi Evropa

Neznanac spriječio dvojicu mladića da zapale crnogorsku zastavu, oni nasrnuli na njega

Piperović: Duvan izmješten legalno, vlasnici će dobiti naknadu štete