Policija potvrdila navode Radunovića: Prvi poziv upućen u 15 sati i 22 minuta

Povodom navoda građanina da je prvi poziv uputio policiji u 15.22 časova, obavještavamo javnost da je Uprava policije, radi utvrđivanja tačnog činjeničnog stanja, a shodno i ranijoj najavi, preko Odjeljenja za telekomunikacione i elektronske tehnologije izvršila detaljne provjere poziva i registrofona, saopšteno je iz Uprave policije.
Policija potvrdila navode Radunovića: Prvi poziv upućen u 15 sati i 22 minuta

Foto: Standard

“Podsjećamo da, suprotno pojedinim navodima u medijima i na socijalnim mrežama, Uprava policije nijednom nije saopštila da su navodi građanina netačni, već da će se izvršiti dodatne provjere poziva i usklađenost registratora vremena na registrofonu i uređaja sa kojih su građani pozivali, kao i dalje provjere listinga, uz napomenu da je svaki razgovor snimljen i da su njeni službenici odmah upućeni na teren.

Posljedično, službenici Odjeljenja za telekomunikacione i elektronske tehnologije su utvrdili da uređaj registrafon koji se nalazi u Odjeljenju bezbjednosti Cetinje ima satelitsko odstupanje od +4 minuta i 35 sekundi. 

Tom analizom je utvrđeno i da je prvi poziv na registrafonu evidentiran u 15:27 i 24 sekunde, a koji je trajao 34 sekunde, što odgovara tačnom vremenu od 15:22 i 49 sekundi.

Drugi poziv je upućen sa drugog broja i evidentiran je u 15:28 i 35 sekundi, što odgovara tačnom vremenu od 15:24, a trajao je 18 sekundi. Treći poziv je uputio isti građanin koji je uputio prvi poziv, a koji je na registrofonu evidentiran u 15:30 i 27 sekundi, što odgovara tačnom vremenu od 15:25 i 52 sekunde i trajao je 21 sekundu”, navode u saopštenju. 

Kako dodaju, nakon prijema poziva, službenik u Dežurnoj službi je odmah preko veze obavijestio kolege i dao im podatke o prijavljenom događaju.

“Kako je tada uslijedio još jedan poziv, službenik je ručno zabilježio vrijeme od 15.30, a koje je zavedeno u policijskim evidencijama i spisima kao vrijeme prijema poziva u vezi događaja. 

Naglašavamo da sve navedeno ne mijenja činjenično stanje – policija je upućena na lice mjesta odmah nakon pomenutog prvog poziva i službenici Uprave policije su za oko tri minuta bili na licu mjesta događaja, kao što je već prethodno i saopšteno, a što potvrđuju i ostali prikupljeni dokazi.

Uprava policije radi u otezanim uslovima, što je samo jedan od brojnih problema sa kojima se novo rukovodstvo nosi uporedo sa tekućim poslom. Međutim, to ne dovodi u pitanje posvećenost i profesionalnost pripadnika Uprave policije na svim nivoima da u svakoj situaciji, a posebno ovako gnusnom zločinu, budu u službi zaštite građana, poretka ali i same institucije. U tom okviru, odgovorno se pristupa provjeri svakog segmentna i otvoreno komuniciramo sve što su nesporno utvrđene činjenice, a apelujemo ponovo na medije i zainteresovanu javnost da imaju razumijevanja i za uslove u kojima se radi, prakse koje utiču na brzinu komunikacije Uprave policije, ali i na procedure koje se odnose na utvrđivanje okolnosti i činjenica ovog zločina”, zaključuju u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

UP: Nema dokaza da je poziv policiji upućen u 15:22, službenici za tri minuta bili na licu mjesta

POSTIZBORNI NAPAD NA BOŠNJAKE U PLJEVLJIMA, Savjet ocijenio: Policija da ne balansira i izjednačava žrtvu sa nasilnicima, nijesu svi napadači obuhvaćeni postupkom

Drvoprerađivači: Poništiti Javni poziv za davanje državnih šuma na korišćenje

Parlamentarni Odbor za stabilizaciju i pridruživanje usvojio preporuke i savjete

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Očekuje se reakcija EU i SAD: Eventualni ulazak DF-a u vladu definitivan krah proevropske pozicije Crne Gore

Iz bezbjednosnih razloga odložena sahrana Gorana Vlaovića koji je ubijen u Hrvatskoj

DPS: Novinar Siniša Luković ne prestaje da targetira pojedince koji su meta kampanje narušavanja ugleda i časti

Kabinet Abazovića: Vuković širi dezinformacije, premijer će biti na Žabljaku i neće otvarati školu u Tološima