test

Potvrđena autentičnost “SKY” komunikacije kojom je dogovarano smještanje robije Miloševiću

Standard

16/01/2023

13:55

U Podgoričkom Višem sudu nastavljeno je suđenje portiv Marija Miloševića, Vukana Vujačića i Igora Mašanovića koji su osumnjičeni za povezanost sa ubistvom Radomira Đuričkovića.Na današnjem ročištu državni tužilac Željko Tomković predao je sudiji Veljku Radovanoviću akt koji je dobijen iz Uprave policije Crne Gore, Sektora za borbu protiv kriminala, a kojim se potvrđuje autentičnost “SKY” komunikacije koju je predala odbrana na prethodnom ročištu.

Povezani Članci

Time je potvrđeno  na koji način i kako je nastala i izuzeta  “SKY” komunikacija kojom se, kako odbrana tvrdi, dogovara da Milošević “ne vadi kosti iz zatvora”.

Podsjećamo, reedakcija portala Dan imala je uvid u komunikaciju za koju odbrana Marija Miloševića sumnja da je usmjerena protiv njega i da sadrži zakonom nedozvoljene radnje.

„Napravicu ja daje mario puca”

Navodnu “SKY”komunikaciju prenosimo integralno:

„Malo se požurilo i na silu odradilo“

„Ali nemogu  sad pametovati bilo je stoje bilo“

„Samo se sad sacuvajte dako bude bolje gore nemoze“

„Bravo“

„Sto se ne objesi smrad sve mujebem“

„Ne moze brate“

„Kraj mu je“

„Samo čekam suđenje da počne  i kopam ga 40 godina samo ne  spominji  nikome molim te”

„Ovo sam samo tebe reka”

„Kraj mu je samo da sudjenje počne”

„Ne mogu”

„Prezaleceli su se”

„Ma oni idu po  20 godina”

„A mario 40”

„Napravicu ja daje mario puca sve sam spremio jja”

„Samo ne spominji nikome molim te”

„Jasam na ulicu  50 godina maloprije no oni”

„Okle samo da mi pocne sudjenje a oce”

„Zabetoniracu ga”

„Pa evo neznam na dopunu je optuznica ali mora pocet ne smiju ga pustit”

“Jes posrana drzava ali ga nesmiju pustit”

„Imaju nesto da robijaju tamo ja cuh oko 2 godine”

„Ma svisu zabetonirani”

„Kraj je njima”

„Brate idem nesto da jedem”

„Mrtav sam gladan”

„Imaju mu otiske  u stan na novine”

„Nece ga kosti iznosit vidjeces”

„Veliki pozdrav brate”.

Današnje ročište je odgođeno i na njemu je advokatica Karadžić novčano kažnjena sa 100 eura i s obavezom da snosi troškove današnjeg odgađanja. Razlog za odgađanje je taj što, kako smatra sud, ona nije navela razloge svoje odsutnosti danas.

image

Advokat  Srđan Lješković je kazao da je mjenja po zamjeničkom punomoćju i da se ona nalazi u inostranstvu.On je naveo da nije upućen u ovaj predmet i da sumnja da će Milošević prihvatiti da ga on danas tako zastupa. Milošević je kazao da mu nije jasno kako može da ga zastupa advokat koji nije upoznat sa predmetom suđenja.

Ranije je advokatica Natalija Karadžić je od podgoričkog Višeg suda zatražila da ta institucija  od Specijalnog državnog tužilaštva zatraži provjeru za navodnu “SKY” komunikaciju koje je predočiila sudu. Tačnije, da se utvrdi ko stoji iza šifri “B20712”.

Milošević, Mašanović i Vujačić optužnicom Višeg državnog tužilaštva se terete da su umješani u ubistvo Đuričkovića koje se dogodilo 10.oktobra 2016. i da su tada doveli u opasnost život Milorada Radulovića. Milošević je, prema navodima optužnice,  označen kao direktni izvršilac ubistva. Kako je navedeno optužnicom, okrivljeni  su za 2.100 eura kupili vozilo „reno megan“ koje je korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici. Dalje se navodi da su  10. oktobra u Cetinju pratili kretanjeg Đuričkovića, sačekali ga da uđe u vozilo u Ulici IV proleterske u blizini lokala „Konoba“.

-U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana-navodi se u optužnici.

Oni su, kako se dalje navodi, pobjegli seoskim putem i zapalili vozilo u kojem su ostavili i automatsku pušku iz koje je pucano.

Izvor (naslovna fotografija):

foto Portal Dan

Ostavite komentar

Komentari (0)