test

Pretresi na više lokacija u Kotoru: Zaplijenjeno oružje, motocikl, nađen heroin

Standard

25/06/2023

12:36

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti ''Jug'' su 23. i 24. juna, u koordinaciji službenika Odjeljenja bezbjednosti Bar, sproveli planske aktivnosti usmjerene prema pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnim osobama.Tom prilikom, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su u saradnji sa pripadnicima Posebne jedinice policije izvršili pretres dva stambena objekta koje koriste pripadnici organizovanih kriminalnih grupa, u mjestima Škaljari i Mirac.

Nakon izvršenih pretresa od ovih lica su prikupljena obavještenja.

Shodno daljim planskim aktivnostima, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su u saradnji sa službenicima Interventne jedinice Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, izvršili osam ciljanih kontrola pripadnicika organizovanih kriminalnih grupa, od kojh je šest bezbjednosno interesantnih lica sankcionisano zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, dok je od K.M. iz Kotora, pripadnika organizovanih kriminalnih grupa, u cilju provjera privremeno oduzet motocikl marke „Piaggo”, uz saglasnost osnovnog državnog tužioca u Kotoru.

Takode, preduzimajući operative mjere i radnje policijski službenici su od P.D. iz Kotora, oduzeli startni pistolj koji je ova osoba upotrijebilo na javnom mjestu u naselju Vranovići. Protiv njega je podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Osim toga, kotorska policija je u večernjim časovima vršila pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju kojom prilikom je sankcionisano 18 vozača – podnijeto 18 prekršajnih prijava, od kojih je devet lica zatečeno da vozilom upravljaju pod dejstvom alkohola u organizmu.

Shodno akciji „Poštuj život, vrati oružje“, od strane građana u Odjeljenje bezbjednosti Kotor predat je pištolj i 58 komada municije različitih kalibara.

Nastavkom planiranih aktivnosti u Ulici benovo, kontrolom vozila marke „Audi”, kojim je upravljalo lice V.V. iz Tivta, detaljnim pregledom policijski službenici su pronasli 13 pvc pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin, ukupne mase 34,4 grama. V.V. je po nalogu višeg državnog tuzioca u Podgorici uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavijanje u promet opojnih droga.

Od ove osobe je privremeno oduzet mobilni telefon kao i pomenuto vozilo.

Juče su zatim, postupajući po naredbi Višeg suda u Podgorici, službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor u saradnji sa službenicima odjeljenja bezbjednosti Budva, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi pomenuti V.V. iz Tivta, na području opštine Budva.

Pretresom je pronađen pištolj marke „Unique“ kalibra 7.65 mm, sa okvirom u kojem se nalazilo sedam komada municije.

Takođe, istog dana izvršen je i pretres stana i drugih prostorija koje koristi V.V. u Tivtu i tamo je policija pronašla pištolj marke „Glock 9×19“ kalibra 9 mm sa okvirom u kojem se nalazilo 11 komada municije, te 35 komada municije u kutiji.

Pronađena opojna droga, mobilni telefon, kao i vatreno oružje biće predmet vještaćenja.

Osim toga, službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat su shodno planskim aktivnostima 23. juna u saradnji sa Interventnom jedinicom Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi izveli akciju „Mladost”, kojom prilikom su kontrolisali četiri ugostiteljska objekta i jedno maloljetno lice zatekli u konzumaciji alkoholnih pića.

U nastavku akcije, kontrolisana su 74 lica, od kojih su četiri bezbjednosno interesantna, a koja su nakon izvršene kontrole dovedena u sluzbene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Tivat, radi prikupljanja obavještenja.

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug” će i u narednom periodu preuzimati planske aktivnosti prema članovima organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnim osobama u cilju obezbjeđivanja stabilnog i bezbjednog ambijenta kako za građane primorskih opština tako i za turiste koji borave na području crnogorskog primorja.

Izvor (naslovna fotografija):

Uprava policije

Ostavite komentar

Komentari (0)