SDT: Peroviću određeno tužilačko zadržavanje, “prao” novac za potrebe kavačkog klana

Specijalni državni tužilac odredio je zadržavanje Kotoraninu Nikši Peroviću,koji se tereti da je počinio krivično djelo - pranje novca i to za potrebe ''kavačkog klana''.
SDT: Peroviću određeno tužilačko zadržavanje, “prao” novac za potrebe kavačkog klana

Kako saznaje Standard istražitelji sumnjaju da je u dužem vremenskom periodu preko svoje građevinske firme “Perović DN company” iz Kotora” “prao novac” pripadnika kavačke kriminalne grupe tako što je gradio luksuzne stambene i apartmanske komplekse u Boki.

Perovića su uhapsili službenici Specijalnog policijskog odjeljenja, a policija je pretresla i stanove i poslovne objekte koji su u njegovom ili vlasništvu firme.

Firma “Perović DN company” bila je pod lupom SDT-a i 2017. godine kada su uhapšeni Cetinjanin Savo Lipovina i Ivan Jovanović, zbog sumnje da su formirali devetočlanu kriminalnu grupu koja je oprala i utajila mnogo novca, ali za “škaljarsku” kriminalnu organizaciju.

Na spisku osumnjičenih tada je bio Nikšin brat Davor Perović zbog prikupljenih dokaza da je i njihova porodična firma bila u 11 preduzeća preko kojih je tada opran novac za “škaljarce”…

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Konjević objavio fotografiju Abazovića sa vlasnikom zaplijenjenih cigareta Kosanovićem, bliskim saradnikom Dake Davidovića

Uhapšen Nikša Perović: Preko svoje građevinske firme prao novac za potrebe “kavčana”

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Maksimović u ime Crne Gore potpisao Memorandum; Vesić: Ovako izgleda ideja Otvorenog Balkana u praksi

Đurović donijela odluku: Predsjednički izbori 19. marta

O kukavno školstvo ugašeno

Ispituje se postupanje crnogorskih graničnih policajaca prema albanskim državljanima