SDT: Peroviću određeno tužilačko zadržavanje, “prao” novac za potrebe kavačkog klana

Specijalni državni tužilac odredio je zadržavanje Kotoraninu Nikši Peroviću,koji se tereti da je počinio krivično djelo - pranje novca i to za potrebe ''kavačkog klana''.
SDT: Peroviću određeno tužilačko zadržavanje, “prao” novac za potrebe kavačkog klana

Kako saznaje Standard istražitelji sumnjaju da je u dužem vremenskom periodu preko svoje građevinske firme “Perović DN company” iz Kotora” “prao novac” pripadnika kavačke kriminalne grupe tako što je gradio luksuzne stambene i apartmanske komplekse u Boki.

Perovića su uhapsili službenici Specijalnog policijskog odjeljenja, a policija je pretresla i stanove i poslovne objekte koji su u njegovom ili vlasništvu firme.

Firma “Perović DN company” bila je pod lupom SDT-a i 2017. godine kada su uhapšeni Cetinjanin Savo Lipovina i Ivan Jovanović, zbog sumnje da su formirali devetočlanu kriminalnu grupu koja je oprala i utajila mnogo novca, ali za “škaljarsku” kriminalnu organizaciju.

Na spisku osumnjičenih tada je bio Nikšin brat Davor Perović zbog prikupljenih dokaza da je i njihova porodična firma bila u 11 preduzeća preko kojih je tada opran novac za “škaljarce”…

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Namirnice u Njemačkoj duplo jeftinije nego u Crnoj Gori

Gardijan: Rasplamsavanje nasilja na Kosovu pokazuje ludost politike Zapada prema...

Abazoviću dodijeljeno specijalno priznanje za posebnu afirmaciju manjinskih zaje...

Vučić: Vojska neće ući na Kosovo, povući ćemo snage iz tog područja