Sergej Sekulović o slučaju Medenice: Uprava policije prošle sedmice SDT-u dostavila podatke

Uprava policije je 11.aprila Specijalnom državnom tužilaštvu dostavila obrađeni materijal u odnosu na kriminalne aktivnosti većeg broja lica – članova kriminalne organizacije, kazao je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, komentarišući privođenje bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.
Sergej Sekulović o slučaju Medenice: Uprava policije prošle sedmice SDT-u dostavila podatke

Sergej Sekulović

Podsjećamo, sin Vesne Medenice Miloš našao se nedavno u centru afere nakon što je obavljeno da je navodno povezan za šverc droge i cigareta, a u tom slučaju pominje se i njegova majka.

“Poštujući pretpostavku nevinosti i ne želeći da ugrožavamo tok istrage, nismo se oglašavali vezano za slučaj privođenja Vesne Medenice“, naveo je Sekulović.

Ističe da se Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore 15. decembra 2021. godine, Zamolnicom obratilo nadležnom Tužilaštvu Francuske za pružanje međunarodne pravne pomoći u krivičnom predmetu- tačnije za dostavljanje sadržaja sa Skay platforme korisnika – tj KODA, koji se može dovesti u vezu sa kriminalnim aktivnostima na području Crne Gore – a u cilju identifikacije vlasnika i analize sadržaja navedenog KODA.

Navodi da je 17. februara ove godine SDT-u na prethodno upućenu Zamolnicu za pružanje međunarodne pravne pomoći stigao traženi materijal.

“Dana 23. februara od strane SDT-a, Upravi policije je dostavljen navedeni materijal na dalju kriminalističku obradu. Dana 16. marta izvršena je identifikacija Skay korisnika o čemu je upoznat postupajući tužilac. Dana 11. aprila od strane Uprave policije, Specijalnom državnom tužilaštvu dostavljen je obrađeni materijal u odnosu na kriminalne aktivnosti većeg broja lica – članova kriminalne organizacije”, naveo je Sekulović, uz poruku:

“Jačajmo institucije i gradimo povjerenje”.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

PRATITE UŽIVO Bošković pustio snimak akcije policije: “Jasno je da nikakvog pucanja na policiju nije bilo…”

Kako su ANB i policija skovali paklenu zavjeru protiv građana na Belvederu

VRAĆA LI ABAZOVIĆ DUG FRONTU: Sramni plan da se kriminalizuje Belveder

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Ispovijest preživjelih iz Buče: „Ruski vojnici su ga natjerali da klekne, onda su ga upucali“

(Foto) Medenica stigla u SDT, počinje saslušanje

SKANDAL: MVP prvo prekinulo diplomatske odnose, niko nije znao sa kim, pa posle par sati korigovali sami sebe

NTO plaća blogerku iz Srbije da promoviše naše primorje, ona poručuje: “Uopšte nemate osjećaj kao da ste u Crnoj Gori”; Je li ovo promocija CRNE GORE?