Sindikat UP sa Adžićem: Januarska plata sa novim uvećanim koeficijentima

Na inicijativu Sindikata Uprave policije održan je radni sastanak sa ministrom unutrašnjih poslov Filipom Adžićem. Povod za organizaciju sastanka bio je, kako navode, širenje raznih dezinformacija u javnost vezano za dugo očekivano povećanje zarada policijskih službenika i obračun za mjesec januar 2023.godine.
Sindikat UP sa Adžićem: Januarska plata sa novim uvećanim koeficijentima

Kako navode, januarska plata će se obračunati sa novim uvećanim koeficijentima 20 odsto, na koju će se uvrstiti i uvećenje po Odluci u visini 10 odsto.

“Adžić je u uvodnom izlaganju ukratko upoznao prisutne sa dosadašnjim rezultatima MUP-a vezano za povećanja zarada zaposlenih, nabavke nove uniforme, službenih vozila i drugih rezultata postignutih u korist zaposlenih. Pored navedenog, prisutni su se saglasili da je vidan napredak na polju saradnje u dijelu rješavanja stambenih pitanja, gdje je MUP dao veliki doprinos obezbjeđenju podrške projektima stambene gradnje u kojima će značajan broj zaposlenih riješiti svoje stambeno pitanje. U tom pravcu predložene su smjernice kako i na koji način treba rješavati ovu problematiku. Prisutni su se složili da je zajednički rad Ministarstva unutrašnjih poslova i Sindikata Uprave policije doprinio da se koeficijenti policijskih službenika uvećaju za 20 odsto, što će se svakako odraziti na uvećanje ostalih dodatna na zaradu (prekovremeni rad, noćni, praznični sati i dr)“, stoji u saopštenju.

Sindikat Uprave policije je, u pregovorima sa Ministarstvom finansija uspio da ispregovara dodatno uvećanje na zaradu kroz Odluku o dodatku na zaradu na određenim radnim mjestima koja se odnosi na policijske službenike, u iznosu od 20 odsto.

“Kako je ova odluka usvojena od strane Vlade Crne Gore 30.12.2022.godine, odnosno poslije usvajanja Budžeta za 2023.godinu, neophodno je da se izvrši procjena uticaja na već usvojeno povećanje koeficijenata. Za sve to potrebno je sagledati uticaj januarske zarade na planirana sredstva za zarade zaposlenih u policiji kako bi se opredijelila dodatna sredstva za ovu namjenu. Januarska plata će se obračunati sa novim uvećanim koeficijentima 20 odsto, na koju će se uvrstiti i uvećanje po Odluci u visini 10 odsto. Nakon diskusija prisutnih, zaključeno je da se u što kraćem roku organizuje sastanak sa ministrom Aleksandrom Damjanović kako bi se nedostajuća sredstva za isplatu po osnovu pomenute Odluke o dodatku na zaradu na određenim radnim mjestima obezbijedila za budžetsku godinu”, dodaje se u saopštenju Sindikata.

Takođe, objašnjavaju da je donijet zaključak da se u što kraćem vremenu uradi fiskalni uticaj Predloga Kolektivnog ugovora kako bi se isti dostavio Ministarstvu finansija na davanje mišljenja, da bi se isti potpisao tokom februara.

“Sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova bio je veoma konstruktivan a ovom prilikom ministar je izrazio spremnost da u saradnji sa Sindikatom Uprave policije rješava sve naslijedjene i nove probleme zaposlenih u MUP. Sindikat Uprave policije upoznao je ministra i ovom prilikom upoznaje članove Sindikata da ćemo i u narednom periodu, u zavisnosti od dinamike realizacije zaključaka, nastaviti sa sindikalnom borbom u cilju zaštite prava svojih članova”, zaključuje se u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

KONAČNI REZULTATI IZBORA U PODGORICI: Svi za naš grad 24 mandata, Evropa sad 13, Za budućnost Podgorice 11, Idemo ljudi 6, Ovo je naš grad četiri mandata

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Sindikat uprave i pravosuđa: Tražićemo uvećanje zarada u nivou usaglašavanja koeficijenata sa zdravstvom i prosvjetom

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

(VIDEO) Uhvatila supruga u prevari: Kamere snimile čitavu situaciju

IZA KULISA: Da li se u Crnoj Gori stvara policijska država

Medojević: Propao plan Miška Perovića da postane predsjednik, birači ni ne znaju ko je on

FOTO – Miško Đukić se skinuo na Gorici: Nije Tramp lud, zbog ovakvih ima da izbije Treći svjetski rat