test

Širi se snimak: Nastavnik i učenik se sukobili u učionici OŠ “Savo Pejanović”

Standard

26/02/2024

19:52

Među učenicima i roditeljima Osnovne škole ''Savo Pejanović'' u Podgorici dijeli se video snimak iz učionice, koji je navodno nastao jutros, a na kojem se vidi obračun učenika devetog razreda i nastavnika.

Na društvenim mrežama se širi video snimak navodno nastao u učionici Osnovne škole “Savo Pejanović”, a na kom je prikazan fragment obračuna između nastavnika i učenika.

Te informacije, kao ni vjerodostojnost snimka RTCG nije uspjela da potvrdi u školi, jer je direktorica Milja Božović novinarki TVCG rekla da joj prekida popodnevni odmor, a nakon što joj je proslijeđen video snimak, nije odgovarala na njihove pozive.

Iz Uprave policije su za Pobjedu kazali da su upoznati sa videom, iz medija/društvenih mreža.

“Preduzećemo mjere i radnje iz svoje nadležnosti.” navedeno je u odgovoru na pitanje da li je incident prijavljen.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija su najavili odgovore za sjutra, kada budu imali više informacija o ovom slučaju.

“Vijesti” prenose da je, prema tvrdnjama roditelji đaka odjeljenja devetog razreda, učenik ušao na čas deset minuta pred kraj, provocirao nastavnika, da bi i fizički nasrnuo na njega kada je htio da ga izvede iz učionice.

Prema njihovim nezvaničnim informacijama, ovom učeniku je izrečena mjera prebacivanja u drugu školu još u prvom polugodištu, ali kako roditelji tvrde, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija još nije našlo rješenje.

Izvor: RTCG

Ostavite komentar

Komentari (0)