test

SPO bez naloga provjerava namještaj koji je platio Bemax

Standard

24/05/2024

15:04

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja ušli su danas oko podne u jednu od lamela Master kvarta, ali prema njihovim riječima `papir evo stiže`, što znači da se u zgradi nalaze bez ikakvog naloga već tri sata.

Nekoliko pripadnika SPO je raspoređeno u zgradi na petom i devetom spratu, ali prema informacijama kojima M portal raspolaže stanovi na tim spratovima još nijesu useljeni. Ranije tokom dana, prema saznanjima M portala, ovlašćena osoba iz Elektrodistribucije kontrolisala je brojila u tehničkoj prostoriji zgrade. 

Povezani Članci

Nezvanično, policajci su prvo rekli da je riječ o istragama protiv Aleksandra Mijajlovića i Zorana Lazovića, potom da kontrolišu fakture preko kojih je kompanija Bemax plaćala namještaj arhitekti Aleksandru Petroviću, te na kraju ponovili isto što su rekli prije par dana kada su ušli u kompaniju Bemax – da rade po usmenom nalogu specijalnog državnog tužioca Miloša Šoškića.

Nezvanične informacije do kojih je M portal došao govore da SPO provjerava najmještaj kojim je ova dva stana opremao arhitekta Aleksandar Petrović, kojeg su protekle sedmice priveli na podgoričkom aerodromu takođe bez naloga. 

Novinarki M portala prvo nije dozvoljeno da uđe u zgradu, uz obrazloženje da je “akcija u toku”, a nakon što je ipak stigla do jednog od spratova na kojima se nalaze pripadnici SPO sa vidno istaknutom press legitimacijom (na kojoj se nalazi i broj lične karte), rekli su da ih press legitimacija ne zanima i da mora pokazati ličnu kartu. Nakon što je novinarka pokušala da objasni da je press legitimacija sa ličnim podacima sasvim legitimna za identifikaciju, jedan od pripadnika SPO je počeo da viče da ga to ne zanima i da pokaže ličnu kartu, ne pokazujući pritom svoju policijsku legitimaciju. Njegov kolega koji se prije toga legitimisao zapisao je broj lične karte novinarke kako bi provjerio da li je ista osoba u pitanju. 

Izvor: M portal
Izvor (naslovna fotografija):

Pobjeda/Mara Babović

Ostavite komentar

Komentari (0)