STANDARD SAZNAJE: Mandić i Šijan na spisku nepoželjnih, na granici zadržani dok im nije uručeno rješenje o zabrani ulaska

Vladimir Mandić i Dane Šijan kojima sinoć na graničnom prelazu Metaljka kod Pljevalja nije bio dozvoljen ulazak u Crnu Goru, zadržani su na tom graničnom prelazu iz administrativnih razloga, saznaje nezvanično portal Standard iz Uprave policije.
STANDARD SAZNAJE: Mandić i Šijan na spisku nepoželjnih, na granici zadržani dok im nije uručeno rješenje o zabrani ulaska

Mandić I Šijan

Kako nezvanično saznajemo, imena Mandića i Šijana bila su u policijskom sistemu zabrane ulaska, te je njihovo zadržavanje bilo isključivo administrativne prirode tj. dok obojici policija nije uručila rješenja o zabrani ulaska u Crnu Goru.

Njih dvojica su morali duže na to da čekaju, jer je rješenje isporučeno iz Regionalnog centra granične policije ˝Sjever˝ čije prostorije se nalaze dalje od tog graničnog prelaza.

Podjećamo nekadašnje rukometaše Vladimira Mandić i Dana Šijana crnogorska policija zadržala je sinoć na graničnom prelazu Metaljka kod Pljevalja. Mandiću je uručeno rješenje Uprave policije kojim mu se zabranjuje ulazak u Crnu Goru.

Rješenje je donijeto jer je, kako se navodi, utvrđeno da postoje razlozi nacionalne bezbjednosti koji su poznati ANB-u pa su ispunjeni uslovi da mu se zabrani ulazak.

Kako je prenio dio medija u Srbiji, Mandić je policajcima objašnjavao da ima radnu dozvolu i kao i uredno prijavljen boravak ali oni nisu htjeli to da čuju, pravdajući se da moraju da postupe po nalogu. On je rekao da ima i imovinu u Crnoj Gori, kao i familiju, tvrdeći da je očito da Milo Đukanović još vlada u Crnoj Gori.

Prema rješenju koje je dostavljeno, MUP-u Crne Gore protiv ove odluke može se izjaviti žalba preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Crne Gore u inostranstvu, u roku od osam dana od dana kada je primljeno rješenje.

Ime člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimira Mandića više puta se pominjalo u aferama oko kupovine glasova u Crnoj Gori, kada su pred lokalne izbore u Nikšiću i Herceg Novom mediji pisali da Mandić kupuje glasove po cijeni od 100 do 600 eura.

Dane Šijan se u medijima u Srbiji navodi kao bezbjednosno interesantna osoba. On je bivši golman Metaloplastike, Epoksida, Partizana, njemačkog Flensburga kao i danskog Silkeborga. U srpsku politiku je ušao kada je zvanično pozivao na Vučićev miting u Beogradu 17. aprila 2019. godine. Taj miting je bio kontra odgovor Vučića na seriju mitinga opozicije koji su najozbiljnije ugrozili režim u Beogradu.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Lazović: Abazoviću naređeno da onemogući formiranje nove vlade (VIDEO)

Abazović nakon ročišta po tužbi Ubovića: Tvrdim da su ovi ljudi na čelu kriminal...

Nenezić: Abazović priznao da stoji iza sporne kupovine feribota

Bešić: Poslanice PES-a da kažu građanima zašto ne podržavaju Spajića