STANDARD SAZNAJE: Abazović u UIKS-u posjetio Ljuba Bigovića

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović u spuškom zatvoru posjetio je pritvorenika Ljuba Bigovića, saznaje Standard. Abazović je na današnjoj pres konferenciji saopštio da je posjetio visokopozicioniranog kriminalca u Spužu, povodom, kako je dodao, jako važnog slučaja.
STANDARD SAZNAJE: Abazović u UIKS-u posjetio Ljuba Bigovića

Prema informacijama portala Standard, Abazović je posjetio Bigovića po preporuci jednog od funkcionera političke partije GP URA.

Abazović u UIKS-u posjetio visokopozicioniranog kriminalca

Kako nezvanično saznajemo, Bigović se žalio Abazoviću na to što zbog lošeg zdravstvenog stanja ne može da bude pušten na kućno liječenje, a pritužbe Bigovića bile su povod njihovog sastanka.

Podsjetimo, Bigović se žalio svim instancama u državi i ponudio podgoričkom Višem sudu jemstvo za ukidanje pritvora.

Ubistvo Šćekića: Zbog lošeg zdravstvenog stanja Bigovića ročišta odložena do daljeg

Ljubo Bigović je takođe, tužio prije nekoliko godina državu Evropskom sudu za ljudska prava u Francuskoj zbog navodno nezakonitog produžavanja pritvora i neadekvatnog liječenja u spuškom zatvoru. Bigović je tvrdio da mu je Crna Gora povrijedila prava garantovana Konvencijom o ljudskim pravima, i to članovima 3,5 i 6, koji se odnose na zabranu mučenja, pravo na slobodu i sigurnost i pravo na pošteno suđenje.

Nakon upućene žalbe, iz Strazbura su tražili podatke o pritvorskim uslovima u kojima boravi Bigović.

Podsjetimo, Ljubo Bigović jedan je od okrivljenih za ubistvo visokog policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

Vrhovni sud je u decembru prošle godine ukinuo presudu Apelacionog suda kojom su Saša Boreta, Ljubo Bigović, Ljubo Vujadinović i Milan Šćekić osuđeni na po 30 godina zatvora zbog ubistva Šćekića i predmet vratio na ponovno suđenje.

Potpredjsendik Vlade Dritan Abazović kazao je na današnjoj pres konferenciji da je posjetio visokopozicioniranog kriminalca u Spužu, povodom, kako je dodao, jako važnog slučaja kojeg, kako kaže, neko želi da opstruira.

Naveo je da neće otkrivati identitet osobe sa kojom je razgovarao.

“Primio sam pismo, obavijestio sam nadležnog tužioca, obavijestio sam Viši sud koji je morao da mi da odobrenje i otišao u posjetu i obavio razgovor sa jednim stanovnikom UIKS-a. To je u cilju velikog predmeta kojeg kad bi pomenuo, mislim da bi ga potpuno upropastili ali vjerovatno je to i želja. Ako se bude upropastio, ja ću onda reći sve detalje, pa neka javnost sudi o mojim postupcima i postupcima demokrata”, rekao je Abazović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


flamantes

Zna Dritanga da će tamo završiti, no kako će biti velika gužva on da obezbijedi krevet

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

POLITIČKA PODVALA: Dok EU podsjeća na sankcije ruskim medijima, Vlada Crne Gore ih nije ni razmatrala, AEM nemoćan bez odluke

Joanikije: U Ukrajini gledamo posljedice bezbožništva, iz ”protestantske Evrope” došlo zlo ateizma i komunizma

Ambasada SAD pozvala čelnike SPC i sve društvene lidere da stanu u odbranu naroda Ukrajine

Đukanović: Srbija bila platforma za ruske interese na ZB, da ne vidim Abazovića kao premijera, ne bih ga predlagao