STANDARD SAZNAJE: Šest članova bivšeg Odbora direktora “Plantaža” biće saslušani ujutru

Šest bivših članova Odbora direktora Plantaža koji su danas uhapšeni zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju biće saslušani ujutru u 7.30 časova, kazao je Standardu državni tužilac Vukas Radonjić.
STANDARD SAZNAJE: Šest članova bivšeg Odbora direktora “Plantaža” biće saslušani ujutru

Pripadnici Uprave policije uhapsili su šest bivših članova Odbora direktora Plantaža zbog krivičnog djeLa zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju, saznaje Standard.

Prema nezvaničnim informacijama uhapšeni su Božo Mihailović, Đorđije Rajković, Sead Šahman, Duško Perović, Anica Hajduković i Veselin Vukotić

Iz Uprave policije je saopšteno da su njihovi službenici jutros, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapsili šest bivših članova Odbora direktora “Plantaže”.

“Slobode su lišeni V.V., B.M., Đ.R., S.Š., D.P. i A.H. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju”, navodi se u saopštrenju UP.

Pripadnici Specijanog policijskog odjeljenja su obavili pretrese na više lokacija u kojima je, kako se dodaje, oduzeto više desetina hiljada eura.

“Službenici Uprave policije u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom nastavljaju aktivnosti na ovom predmetu o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena”, navodi se u saopštenju.

Iz SDT-a su saopštili da da su bivši članovi Odbora direktora Plantaža uhapšeni po nalogu specijalnog tužioca Vukasa Radonjića.

“Zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krvično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju iz čl. 272 st. 3 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, jer su, kao članovi Odbora direktora, donijeli odluku da se zaključi štetni ugovor o vansudskom poravnanju, između oštećenog privrednog društva „13. Jul – Plantaže“ AD i „OMP Engineering“ iz Podgorice, čijim djelimičnim izvršenjem je oštećenom društvu nanijeta šteta, a „OMP Engineering-u“ pribavljena korist”, navodi tužilaštvo.

Inače, osnivač firme ‘OMP Engineering’ je Oleg Obradović, dok je izvršna direktorka Nataša Obradović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

POSTIZBORNI NAPAD NA BOŠNJAKE U PLJEVLJIMA, Savjet ocijenio: Policija da ne balansira i izjednačava žrtvu sa nasilnicima, nijesu svi napadači obuhvaćeni postupkom

SDT podiglo optužnicu protiv Dragana Kovačevića i još osam osoba

Direktori najvećih gubitaša primaju četiri ministarske plate

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

KATNIĆ ZA STANDARD: Podnijeću krivičnu prijavu protiv Abazovića jer je sa kriminalnim grupama pomagao organizaciju mog ubistva

Vujović: Abazović ne može da optuži Moskvu za sajber napad jer jedva čeka Vladu sa DF-om

Odbijena kaucija osumnjičenom za ubistvo Vlaovića

U poznatom budvanskom hotelu otrovalo se oko 100 turista