Izvor: Dan

Šuković: Ubistvo izvršili po nalogu Alana Kožara

Tridesetogodišnji Podgoričanin Marko Šuković, koji je zajedno sa Milošem Markovićem osumnjičen da je 18. jula prošle godine, u Zeti, kao pripadnik kriminalne organizacije Alana Kožara i po njegovom nalogu ubio Sašu Klikovca, iznio je pred specijalnim tužiocem svoju verziju događaja. Za razliku od njega, Marković se branio ćutanjem, piše Dan.
Šuković: Ubistvo izvršili po nalogu Alana Kožara

Sa mjesta ubistva

Iz obrazloženja optužnice, čija je kontrola zakazana za 16. mart, proizilazi da je Šuković u svojstvu osumnjičenog pred tužiocem ispričao da se kritičnog dana našao sa Milošem Markovićem iza hotela „Keto“ u Maslinama.

Marković mu je predložio da zajednički odrade neki posao jer je znao da se nalazi u lošoj finansijskoj situaciji.

Kada ga je Šuković pitao na šta je mislio kada je kazao da odrade, on mu je odgovorio „nešto teže“ i ostavio mu dva-tri dana da razmisli, pa da mu se javi.

Šuković ga je ubrzo pozvao i rekao mu da pristaje da učestvuje u tom poslu.

Kako je ispričao, Marković mu je rekao da treba neki momak da se upuca i da je njegova uloga samo da vozi, za šta će mu platiti 20.000 eura.

Na Markovićev poziv, sastali su se kod kružnog toka na Starom aerodromu, u blizini Katoličke crkve, u 19 sati, odakle su se „golfom 3“ uputi li u pravcu Zete.

Marković je vozio do Zabjela, a potom je Šuković upravljao vozilom do restorana „Crnogorac“, gdje su uhvatili nekoliko krugova i zadržali se oko sat i po do dva sata.

Međutim, kako nijesu vidjeli Klikovca, vratili su se u Podgoricu. Tada mu je Marković saopštio da je vlasnik tog restorana Klikovac i da ima zadatak da ga zastraši tako što će da puca u njega.

Rekao mu je da to treba da izvrše za Alana Kožara.

Sjutradan, 15. jula, kao i narednih dana, nalaze se između 7 i 8 sati na istom mjestu i odlaze u Zetu da traže Klikovca, ali nijesu imali pogodnu situaciju da izvrše zadatak.

Kritičnog dana su napravili sačekušu Klikovcu kod njegovog parkiranog automobila, gdje su čekali da on izađe iz restorana. Kada se Klikovac pojavio, Šuković je upitao Markovića je li to Klikovac, a kada je dobio potvrdan odgovor, krenuli su u njegovom pravcu.

“U trenutku dok su se vozila nalazila paralelno, Marković je zapucao u pravcu Klikovca, koji je bio na mjestu vozača. Nijesam vidio oružje iz kojeg je Marković pucao. Kada je ispalio šest hitaca, rekao mi je „gas,gas“, ispričao je Šuković na saslušanju u tužilaštvu.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Bez izjava: Završen sastanak Spajića i opozicije

Bord Plantaža prije dvije godine nezakonito smijenio Vukovića

Novi izvršni direktor kompanije MTEL Zoran Milovanović

Predložena zabrana prosipanja otpada u lavaboe i istresanja prostirki sa balkona...